Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Elérhetőség
Tisztségviselők
Képviselő - testület
Bizottságok
Nemzetiségi önkormányzat
Testület dokumentumai
Helyi rendeletek, normatív határozatok
Koncepciók, tervek, programok
Hirdetmények, pályázatok
Partnerségi egyeztetés
Közbeszerzések dokumentumai
Közérdekű adatok
EU-s pályázatok
Választások
Zöldebb Sárvárért

EU-s pályázatok

A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ bővítése és felújítása

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ bővítésével és felújításával

Kedvezményezett neve: Sárvár Város Önkormányzata

A projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ bővítésével és felújításával

A szerződött támogatás összege: 150 000 000 Ft.

A támogatás mértéke : 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.

Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00001

A projekt tartalmának bemutatása:

Sárvár Város Önkormányzata kötelező feladatát képezi az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a családsegítés, a nappali ellátás - továbbá a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás - biztosítása a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések lakosságára kiterjedően.

A Sárvári járás települései vonatkozásában, mint járásszékhely település az önkormányzat ellátja a Család- és gyermekjóléti központ működtetését is.

A kötelező közfeladatok ellátásául szolgáló épület állapota leromlott, amortizálódott. A Sárvár belvárosában található épület jelenlegi állapotában sem építészeti, sem épületgépészeti, sem energetikai, sem akadálymentességi szempontból nem felel meg a mai elvárásoknak, követelményeknek, szabályoknak. A tervezett épület alapterülete összesen földszint+ emelet: = 353,97 + 144,31 = 498,28 m2. Javasolt épületszerkezeti felújítások a 176/2008.(VI.30.) kormányrendelet 6§ (4) bekezdése szerint a következők: nyílászárók cseréje, a külső falak 15 cm-es, padlásfödém 20 cm-es, hőszigetelése, fűtés korszerűsítés, termosztatikus szabályozószelepek felszerelése a radiátorokra.

 Alapvető cél

A kötelező önkormányzati feladatok ellátását az Önkormányzat a Gondozási és Családsegítő Központ, mint költségvetési szerv alapításával, fenntartásával biztosította.

A kötelező önkormányzati feladatok ellátásához nélkülözhetetlen alapinfrastruktúra a feladatellátást szolgáló épület. A felújított, bővített infrastruktúrával magasabb szinten lesz képes az intézmény eleget tenni feladatainak.

Az elérendő, alapvető cél az, hogy Sárvár város lakosságán, a sárvári ellátotti körön túl további 42 település lakosságát, ellátottait szolgáló SGGYK felújítása, bővítése.

 Az akadálymentesítés menete, felépítése:

A tervezett épület projektarányos akadálymentesítését tervezi a beruházó az OTÉK , a hatályos jogszabályok és a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány által kiadott komplex akadálymentesítésről szóló kiadványnak megfelelően.

 Az épület tervezett energiaellátása megújuló energiaforrással számol ezért külső levegős hőszivattyú és napelemek kerülnek telepítésre.

Az épületben helyet kapnak a gondozási és családsegítő feladatok ellátásához szükséges iroda helyiségek, a szükséges ügyfélforgalmi terek, a szükséges kiszolgáló szociális helyiségekkel kiegészítve.

Új építéssel (bővítéssel) készül az étkező a hozzá tartozó melegítő konyhával. A fő épületrésznek több funkciójának megfelelően több bejárata került megtervezésre. Az irodákon kívül interjúszobák és az ügyfelek számára várórész kerül kialakításra. Az ügyfélforgalomtól távolabbi épületrészbe kerül a gazdasági iroda és a pénztár, öltöző és tusoló. Az emeletráépítéssel történő bővítésbe pedig a házi segítségnyújtást ellátó gondozó személyzet irodái, a mosó és szárító helyiségek, személyzeti tusoló és wc helyiségek.

Meglévő kapacitások:

Működési engedély alapján ellátható létszám: szociális étkeztetés: 100 Fő, idősek klubjában 60 fő, házi segítségnyújtásnál 36 + 23 fő, család – és gyermekjóléti szolgálatnál egy családsegítő 25 ellátott család, család – és gyermekjóléti központ egy esetmenedzser 50 ellátott család, Forrás: intézményi adat

Az intézmény feladata:

A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ folyamatos szociális és gyermekjóléti szolgáltatást nyújt. Sárvár vonatkozásában nyújtott szolgáltatások a következők: étkezés, házi segítségnyújtás, és nappali ellátás, szociális és gyermekjóléti szolgáltatás. A SKÖH-hoz tartozó három település (Bögöt, Sitke és Porpác községek) vonatkozásában biztosítja az intézmény a család és gyermekjóléti szolgáltatást is. Sitke község esetében pedig az előzőeken túl a házi segítségnyújtást is.

 

Település Lakosság szám (fő)

Sárvár 14932

Bögöt 397

Porpác 141

Sitke 694

Összesen 16164

Forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

A SGGYK ellátja tovább a Család és gyermekjóléti központi feladatokat is a Sárvári járás 42 településén az ellátott települések lakosságának száma 39 080 fő

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Gárdonyi Géza Általános Iskola korszerűsítése Sárváron

Bővebben...

ZeneHáza Sárvár

Bővebben...

Kiemelt híreink

Lakossági fórum

2023.03.19

Lakossági fórum Sárváron
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Önkormányzati hírek

Több százan ünnepeltek együtt Sárváron március 15-én

2023.03.19

Több százan ünnepeltek együtt Sárváron március 15-én
Bővebben...

Lakossági fórum

2023.03.19

Lakossági fórum Sárváron
Bővebben...

Elindult a parkolóépítés az Alkotmány utcában

2023.03.18

Elindult a parkolóépítés Sárváron az Alkotmány utcában
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »