Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Polgármesteri köszöntő
Várostörténet
Infotár
Egészségügyi információk
Fesztiválok
Önkormányzati cégek
Intézmények
Díszpolgárok
Testvérvárosok
Egyházak
Civil- és sportszervezetek

Fesztiválok

Nemzetközi Folklórnapok

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, amely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Sárvári Nemzetközi Folklórnapok

Közel négy évtizede minden augusztusban a világ több országából érkeznek hozzánk néptánc csoportok, hogy bemutatkozzanak a sárváriaknak és vendégeiknek. A fesztivál ideje alatt az együttesek nemcsak Vas megyében lépnek fel, hanem bemutatkoznak Győr-Moson-Sopron, illetve Zala megyében is.

A sárvári folklórnapok megnyitóján azonban nemcsak táncosok lépnek színpadra, hanem népzenét játszó zenekarok, műsorukat népzenei hagyományra építő zenei együttesek. A Nádasdy Kulturális Központ szervezésében megvalósuló fesztiválon miközben nézzük a táncokat, hallgatjuk a zenét a Posta téren, az ide kitelepült kézműves vásáron tehetünk egy sétát válogatva a portékák között, illetve finom ételeket és italokat is fogyaszthatunk. A fesztivál keretein belül kerül sor az augusztus 20-i városi ünnepségre is, amelybe a különböző nemzetek képviselői is bekapcsolódnak.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Sárvári Városfesztivál

Sárvári Városfesztivál
Bővebben...

Sárvári Advent

Sárvári advent
Bővebben...

Kiemelt híreink

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról

2022.09.23

Tájékoztató a kibővült fűtéstámogatásról
Bővebben...

Lakossági barnakőszén felmérés indult

2022.09.22

Lakossági barnakőszén felmérés indult Sárváron
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »