Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Piknik keretében vehették át a lakók az esővízgyűjtő hordókat
Piknik keretében vehették át a lakók az esővízgyűjtő hordókat

Május 17-én egy piknik keretében tájékoztatta Kondora István polgármester, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Németh Ernő, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója az érintett kertvárosi lakókat a pályázatról, és elbeszélgettek velük - a szemléletformáló program keretében - a vizek helyben tartásának fontosságáról, bemutatták a csapadékvízzel történő gazdálkodás gyakorlati lehetőségeit. A tájékoztató után osztották ki az esővízgyűjtő hordókat.

dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is tájékoztatta a lakosságot
dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is tájékoztatta a lakosságot

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen valósítja meg azt a pályázatot, amelynek keretében több mint 140 parkoló készült a Dózsa utcában,  több mint 40 parkolót alakítottak ki az Alkotmány utcában, új játszótér készült a Dévai Bíró Mátyás utcában, okos zebrák létesültek az Alkotmány utca és Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében, illetve a Deák Ferenc utca és Gyöngyös utca kereszteződésében. Szemléletformáló akció keretében előadást szerveztek a Gárdonyi iskolában a víz témakörében, illetve rajzversenyt hirdettek az alsós diákoknak.

Kondora István is beszélgetett a kertvárosi lakókkal
Kondora István is beszélgetett a kertvárosi lakókkal

Ennek keretében a Kertváros nyugati részén megújul a belterület védelmét szolgáló csapadékvízelvezető – rendszer. Az Ungvár utca egy szakaszán kiépült egy „gerincvezeték”, amelyre rá tudnak csatlakozni a szomszédos utcák. Ez a vízgyűjtő árok elfordul a Tüskési utcába, ahol az ipari területről is begyűjti a csapadékvizet, és eljut az Újmajori árokig, ott aztán egy szivattyúval a Gyöngyös-műcsatornába kerül.

Dr. Máhr Tivadar elmondta, újabb nagy lépést tett a város a csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében
Dr. Máhr Tivadar elmondta, újabb nagy lépést tett a város a csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében

- Újabb nagy lépést tettünk a Kertvárosban a csapadékvíz - elvezetés javítása érdekében! Készen állnak a terveink több utcára is, folytatjuk a munkát – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester. 

További híreink

Már június 23-án, vasárnap lesz szúnyoggyérítés Sárváron!

2024.06.21

Sárvár Város Önkormányzata a hozzá érkezett lakossági jelzések alapján nem vár a katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítés idejéig, hanem saját forrásból finanszírozva megrendelte a földi, kémiai gyérítést.

Tovább...

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

Tovább...

Június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárváron

2024.06.20

2024. június 28-án szúnyoggyérítés lesz Sárvár város területén. A földi kémiai védekezés a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 29-30.

Tovább...

Három kompenzációs listás képviselő lesz Sárváron

2024.06.18

A Sárvári Helyi Választási Bizottság a június 9-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatban megállapította a kompenzációs listás választás eredményét az egyéni választókerületi választás eredményéről kiállított jogerős jegyzőkönyvek alapján.

Tovább...

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!