Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Csicsergő Óvoda

Döntöttek a szülők

2021.02.19

A Csicsergő óvoda Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy az intézménybe beíratott kiskorú gyermekek szüleinek 72,5%-a támogatja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába kerüljön az óvoda.

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Sárvári Csicsergő Óvoda

A Szombathelyi Egyházmegye tavaly év elején azzal a kéréssel fordult a sárvári önkormányzathoz, hogy amennyiben az óvodai nevelésben részt vevő gyermekek szüleinek a többsége támogatná, akkor a Sárvári Csicsergő Óvoda fenntartói jogát átvenné. Az óvoda esetében csak úgy indulhatott el a fenntartói jog átadásának folyamata, hogy a képviselő- testületnek erről elvi döntést kellett hoznia, erre a 2020 februári képviselő – testületi ülésen került sor. A 10 jelen lévő képviselő – Eiveck Péter hiányzott – egyhangú döntéssel egyetértett a Szombathelyi Egyházmegye kezdeményezésével, és elviekben támogatták, hogy a Sárvári Csicsergő Óvoda fenntartói joga átkerüljön az egyházmegye, mint köznevelési intézményfenntartó részére. Az ülésen a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is kérdés, észrevétel nélkül támogatták egyhangúlag a kezdeményezést.

A határozat szerint azonban csak akkor kerülhet a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába a Sárvári Csicsergő Óvoda, ha azzal a beíratott gyermekek szüleinek több mint fele egyetért. A szülői szavazást tavaly a koronavírusjárvány fokozódása miatt az intézményben elrendelt rendkívüli szünetre tekintettel elhalasztották, erre most február 16-án került sor, illetve pótszavazási lehetőséget biztosítottak a szülőknek február 19-én az intézményben.

Szülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a Sárvári Csicsergő Óvoda

A szavazásra a jogszabályi és járványügyi előírások betartásával került sor. A beíratott gyermekek számát figyelembe véve 149 szavazatot adhattak le a szülők, a leadott szavatok száma 134 volt. 108 igen szavazattal a szülők támogatták a Szombathelyi Egyházmegye kezdeményezését, 26 nem szavazat mellett. Érvénytelen szavazat nem volt. Összességében a beíratott gyermekek szüleinek 72,5 %-a támogatta, hogy kerüljön a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába a Sárvári Csicsergő Óvoda.

Mivel támogatói szülői vélemény született, így a következő lépés a fenntartóváltással összefüggésben az alkalmazotti közösség, az óvodaszék és a szülői szervezet erre vonatkozó véleményének beszerzése.

A veszélyhelyzetben a települési önkormányzati képviselő – testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Mivel az Országgyűlés várhatóan újabb 90 nappal meghosszabbítja a veszélyhelyzetet, így a fenntartóváltásról szóló döntést Kondora István polgármesternek kell majd meghoznia. Teheti ezt annak birtokában, hogy erre egyhangú döntéssel hozott felhatalmazást kapott a képviselő – testülettől, és a szülők többsége is támogatja a fenntartóváltást. Továbbá a katasztrófavédelemről szóló jogszabály nem a döntési, hanem az állásfoglalási hatáskör gyakorlását nem teszi lehetővé a polgármester számára intézmény átszervezése és megszüntetése esetén veszélyhelyzetben.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »