Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

A gimnázium tornacsarnokában kialakított KRESZ-parkban kerékpároztak az ovisok

A sárvári nagycsoportos gyerekek közlekedésbiztonsági ügyességi feladatokban vehettek részt, amit közlekedésbiztonsági ajándékcsomagok kiosztása követett. A sajtó képviselőit Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere valamint Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese köszöntötte.

A KTI adatai szerint, országos átlagban, évente mintegy 600, hét év alatti gyermeket ér valamilyen közlekedési baleset, ezért a biztonságos közlekedésre nevelést már az óvodában kell kezdeni. Ez a program is ebben segít, hiszen a gyermekek játékos formában tanulhatják meg a közlekedés alapvető biztonsági szabályait, ismerkedhetnek a táblákkal, a járművekkel.

A tízezer darab közlekedésbiztonsági csomag átadása 10 várost érintő roadshow keretében valósul meg május 16. és június 15. között Budapest XII. kerületében, Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon. A Nemzeti Óvodai Alapprogramban megfogalmazottak szerint a gyermekeknek az óvoda végére ismerniük és a gyakorlatban alkalmazniuk kell a gyalogos közlekedés alapvető szabályait. Az egységcsomag ezt a célkitűzést hivatott támogatni, hogy az iskolába készülő gyermekek tudása elméletben és a gyakorlatban is elmélyüljön.

Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel
Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel

A nagycsoportos óvodások számára szervezett sárvári közlekedésbiztonsági program után Ágh Péter államtitkár bizakodásának adott hangot. - Abban bízunk, hogy sikerül hatékonyan átadni a felnövekvő nemzedéknek a közlekedésbiztonsági tudásanyagot, az a csomag pedig, amelyet a nagycsoportosok hazavisznek, a szülők számára is figyelmeztetés lehet, hogy használják a védőeszközöket, és megfelelő viselkedésmintára ösztönözzék a gyermekeket – szólt Ágh Péter.

-  Örülök, hogy Sárvár is helyszínt adhatott a programnak, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy a közlekedésbiztonság fejlődjön a városban. Gondoljunk a megújult KRESZ - parkra, a kerékpárutakra, amelyek bővítették és biztonságosabbá tették a kerékpáros közlekedési lehetőségeket a városban és környékén - vette át a szót Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Kerékpárral és rollerrel gyakoroltak a sárvári óvodások

- Ott vagyunk, ahol a közlekedésbiztonság kezdődik, az óvodások között, akik az évek alatt megtanulnak közlekedni, és az evolúciós folyamaton lassan végighaladva előbb-utóbb gépjárművezetőkké válnak – tette hozzá Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2024

2024.06.12

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy az idei évben is valamennyi - vegyes hulladékgyűjtésre kötelezett és bevont - lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását.

Tovább...

Heten újráztak, egy új képviselő Sárváron!

2024.06.10

Június 9-én rendben lezajlott településünkön a helyi önkormányzati választás. Nyolc egyéni mandátum sorsáról dönthettek a választópolgárok, heten újráztak, egy új képviselő kerül be a testületbe.

Tovább...

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár polgármestere

2024.06.10

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. 61,56 százalékkal nyert Kondora István, a Fidesz-KDNP jelöltje a helyi önkormányzati választáson.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok II.

2024.06.09

Magas részvétel mellett, rendben zajlik az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás Sárváron. A voksolás 19 óráig tart, 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le szavazatát.

Tovább...

Választás aktuális hírei - Részvételi adatok I.

2024.06.09

Reggel 6-kor kinyitottak a sárvári szavazókörök. Rendben elkezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás. Sárváron 18 szavazókörben több mint 11 ezer választópolgár adhatja le voksait 19 óráig.

Tovább...

Átadták az új gyermekorvosi rendelőket

2024.06.07

Ünnepélyes keretek között adták át az új gyermekorvosi rendelőket, amelyek modern és barátságos környezetet biztosítanak a betegséggel küzdő gyermekek számára.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!