Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

A gimnázium tornacsarnokában kialakított KRESZ-parkban kerékpároztak az ovisok

A sárvári nagycsoportos gyerekek közlekedésbiztonsági ügyességi feladatokban vehettek részt, amit közlekedésbiztonsági ajándékcsomagok kiosztása követett. A sajtó képviselőit Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere valamint Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese köszöntötte.

A KTI adatai szerint, országos átlagban, évente mintegy 600, hét év alatti gyermeket ér valamilyen közlekedési baleset, ezért a biztonságos közlekedésre nevelést már az óvodában kell kezdeni. Ez a program is ebben segít, hiszen a gyermekek játékos formában tanulhatják meg a közlekedés alapvető biztonsági szabályait, ismerkedhetnek a táblákkal, a járművekkel.

A tízezer darab közlekedésbiztonsági csomag átadása 10 várost érintő roadshow keretében valósul meg május 16. és június 15. között Budapest XII. kerületében, Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon. A Nemzeti Óvodai Alapprogramban megfogalmazottak szerint a gyermekeknek az óvoda végére ismerniük és a gyakorlatban alkalmazniuk kell a gyalogos közlekedés alapvető szabályait. Az egységcsomag ezt a célkitűzést hivatott támogatni, hogy az iskolába készülő gyermekek tudása elméletben és a gyakorlatban is elmélyüljön.

Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel
Dr. Máhr Tivadar, Berta Tamás és Ágh Péter közlekedésbiztonsági eszközökkel

A nagycsoportos óvodások számára szervezett sárvári közlekedésbiztonsági program után Ágh Péter államtitkár bizakodásának adott hangot. - Abban bízunk, hogy sikerül hatékonyan átadni a felnövekvő nemzedéknek a közlekedésbiztonsági tudásanyagot, az a csomag pedig, amelyet a nagycsoportosok hazavisznek, a szülők számára is figyelmeztetés lehet, hogy használják a védőeszközöket, és megfelelő viselkedésmintára ösztönözzék a gyermekeket – szólt Ágh Péter.

-  Örülök, hogy Sárvár is helyszínt adhatott a programnak, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy a közlekedésbiztonság fejlődjön a városban. Gondoljunk a megújult KRESZ - parkra, a kerékpárutakra, amelyek bővítették és biztonságosabbá tették a kerékpáros közlekedési lehetőségeket a városban és környékén - vette át a szót Dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Kerékpárral és rollerrel gyakoroltak a sárvári óvodások

- Ott vagyunk, ahol a közlekedésbiztonság kezdődik, az óvodások között, akik az évek alatt megtanulnak közlekedni, és az evolúciós folyamaton lassan végighaladva előbb-utóbb gépjárművezetőkké válnak – tette hozzá Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese.

További híreink

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...
TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából. A programba 2023. december 1. és 2023. december 31. között lehet regisztrálni.

Tovább...
Rendőrkapitányok köszöntése a sárvári városházán

Rendőrkapitányok köszöntése a Városházán

2023.11.08

Kondora István polgármester a Városházán fogadta Sárvár leköszönő és újonnan kinevezett rendőrkapitányát.

Tovább...
Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

November 2-án munkába állt az új sárvári gyermekorvos, Dr. Palatka János az 1. számú gyermekorvosi körzetben. Az előzményekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »