Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza - FRISSÍTVE

2023.10.07

1650 tonna aszfalt kerül a Sárvárra bevezető 10 méter széles útra! – hangzott el azon a sajtótájékoztató, amelyet Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklóssal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatójával tartott szeptember 28-án.

Megújul a Sárvárra bevezető út 600 méteres szakasza

Nagyfelületű karbantartás kezdődött a Sárvárra bevezető út sótonyi kereszteződés és Tesco-körforgalom közötti 600 méteres szakaszán. Jelenleg az útpadka nyesése zajlik. Október 5-től először 5 cm vastagon lemarják az utat, majd a következő héten október 9-től indul aszfaltozás, két rétegben 12 cm aszfaltburkolat kerül az útra. Két műtárgy, két híd is van itt, ezeken a dilatációit is cserélik. Teljes útzár mellett zajlik majd a munka október 5-13-ig, a híddilatációk cseréje később kerül elvégzésre, de azok csak félpályás zárás mellett.

Kondora István polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Böröcz Miklós igazgatóval tartott sajtótájékoztatót

A háború és az elhibázott szankciós politika nagy kihívások elé állított bennünket. De az Építési és Közlekedési Minisztérium valamint a Magyar Közút mindig keresi a forrásokat, és most lehetőség nyílik a Sárvárra bevezető út felújítására – mondta el Ágh Péter.

Teljes útzár mellett zajlik a Sárvárra bevezető út felújítása

Teljes útzár melett zajlanak a munkálatok

Elkezdődött a Sárvárra bevezető út felújítása, a munkálatok teljes útzár mellett zajlanak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, saját kivitelezésben meleg aszfaltos burkolatmegerősítéssel megújul a Sárvár bekötőút 600 méteres szakasza.

A munkálatok október 5-én, csütörtökön 6:30-kor elkezdődtek és várhatóan október 12-e, csütörtök 18 óráig tartanak.

Megkezdődtek a munkálatok a Sárvárra bevezető úton

A munkavégzés során a sótonyi kereszteződéstől a Tesco-nál lévő körforgalomig az útszakaszt teljes szélességben lezárták. Kerülni Balaton – Celldömölk irányából a 84 – 88-as főutak felé lehetséges, Sárvár irányából a Fekete híd utcát jelölik ki terelőútként.

A felújítási munkák idején a térségben hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők. A Volánbusz és a megkülönböztető jelzést használó járművek mindkét irányból közlekedhetnek a munkaterületen.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!