Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Májusfaliget nőtt a Várparkban

2023.05.08

Több száz résztvevő 23 májusfát állított fel a Várparkban. Idén Sárvár három testvérvárosának delegációi is díszítettek egy-egy fát.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A hagyományokhoz hűen májusfaligetet állítottak a Várparkban a sárvári önkormányzat, a helyi civil szervezetek, a testvérvárosok képviselői és a filippínó vendégmunkások Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatójának moderálásával. A fák állításában több százan vettek részt, de a vár hídjáról is nagyon sokan nézték, hogyan „nőnek ki” a májusfák a földből. Az önkormányzat idén is megvendégelte a majális résztvevőit, akik megkóstolhatták a város borát, de sörből és virsliből sem volt hiány.

Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves testvérvárosi kapcsolat fűzi össze Sárvárt, ezeket a jubileumokat ünnepelték május első hétvégéjén városunkban. Csehországban is él a májusfaállítás hagyománya, ezért nem volt ismeretlen Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármestere előtt ez a népszokás, akinek nagyon tetszett a rendezvény.

A Sárvári Fotóklub tagjai egy különlegeséggel készültek az idei májusfaállításra, Wieder Sándor egyesületi tag ötlete nyomán egy fotópontot állítottak.

Kondora István polgármester örömmel nyugtázta, hogy összehozta a város közösségeit az idei májusfaállítás is, bízik abban, hogy a következő hetekben sokan megcsodálják majd a fákat.

Már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

Sárváron már április 30-án elkezdődtek az ünnepi programok, hiszen előmajálist szervezett a Nádasdy Kulturális Központ. Színházi előadás, társastánc-bemutató, koncertek, vidámparki játékok, kézműves-foglalkozások várták a családokat a várban.

Májusfaliget nőtt a sárvári Várparkban

A rábasömjéni civil szervezetek, akik közel öt évvel ezelőtt élesztették újra a régi hagyományt, már április 30-án felállították a városrész májusfáját. Május 1-jén a Sárvári Koncertfúvószenekar reggeli ébresztője után kezdődött el a Várparkban a májusfaállítás közös nagy ünnepe, a 23 fa felállítása.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »