Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület

Napirendre került a Sárvári Gyógyfürdő Kft. pénzügyi helyzete, amelyből kiderült, hogy sikeres nyári szezont zárt a komplexum.

Döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2024. évi fordulójára benyújtott pályázatokról. 60 pályázót részesítettek támogatásban, akik havi 10 ezer forintot kapnak egy év időtartamra.

Az ülésen jelentette be Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester, hogy megvan a város új gyermekorvosa. A 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzetekben a jelenlegi doktornőkkel 2024. január végén szűnik meg az önkormányzat ellátási szerződése. Ezt követően Dr. Izer Ildikó látja el a kis betegeket, aki eddig Bük, Répcelak, Csánig, Nick gyermek háziorvosi feladatát végezte. Dr. Izer Ildikó 1990-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, 1997-ben tett szakvizsgát csecsemő -és gyermekgyógyászatból. Mintegy tíz évet a kaposvári kórházban is dolgozott gyermekorvosként. Jövő év elejétől Dr. Palatka János gyermekorvossal együtt látják el Sárvár kis betegeit, várhatóan már az új rendelőkben.

Több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák

Módosították az önkormányzat 2023. évi költségvetését, a feladatok teljesítése, a bevételek és a kiadások alakulása is terv szerint zajlott.

Az önkormányzati lakások és helyiségek bérbeadásáról szóló rendelet módosításával a bérleti díjak 15%-os indexálásáról döntöttek, a piaci alapon történő bérbeadás esetén pedig 5%-os emelésről.

Módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet is, az egyes szociális támogatások jogosultsági jövedelemhatárait 15%-kal megemelték 2024. január 1-től.

A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló rendelet módosításával 2024. január 1-jétől 15%-os indexálás mellett állapították meg a közterület-használati díjakat. A Hild park, a Posta tér, valamint a Csónakázó-tó körüli szabadidő park területén működő kereskedelmi-vendéglátó egységeknek is 15 %-kal emelik a teraszokra, előkertekre vonatkozó bérleti díjait.

A köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet két módosítása érinti a lakosságot, egyrészt a temetkezési díjak jövő évtől sem változnak. Az önkormányzat arra figyelemmel tartja változatlanul immár tíz éve a díjakat, hogy a hozzátartozókat terhelő kegyeleti kiadások az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedtek. Másrészt az elmúlt időszak temetési szokásainak változása, tapasztalatai és a rendelkezésre álló temetési helyek áttekintése alapján 2025. december 31. napjáig még lehet temetkezni a Soproni úti köztemetőben.

Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester bemutatta az új gyermekorvost

Sárvár Város Önkormányzata számára kiemelten fontos a környezetvédelem és az esélyegyenlőség, így elfogadták a 2023-2028. közötti időszakra szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programot és a felülvizsgálták Sárvár Környezetvédelmi Programját.

Döntött a képviselő – testület az ingyenes lakossági LED-csere programhoz történő csatlakozásról. A program a sárvári önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésével valósul meg. A programra kizárólag lakossági felhasználók regisztrálhatnak 2023. december 1. és 2023. december 31. között. Azok számára, akiknek nincs internetkapcsolatuk, vagy megfelelő eszközük a regisztráció elvégzéséhez, de szeretnének részt venni a programban a tourinform irodában és az önkormányzati hivatalban nyújtanak segítséget. Az igényelt LED fényforrások átvételére várhatóan 2024. március 26. és április 16. között lesz lehetőség. A programmal kapcsolatos részletes tájékoztató a Sárvári Hírlap 2023. november 24-én megjelenő lapszámában és a sarvarvaros.hu weboldalon található. A regisztrációs link is a sarvarvaros.hu oldalon keresztül lesz elérhető 2023. december 1-től.

A Központi Orvosi Ügyelet működtetésére kötött megállapodás megszüntetéséről döntött a képviselő – testület, mivel 2024 elejéig az egész országban megújul az alapellátási ügyeleti rendszer, Vas vármegyében 2023. december 1. napjától vezetik be az új rendszert. Az új ügyeleti rendszert az Országos Mentőszolgálat működteti majd vármegyénkben is, és a betegek az 1830-as szám hívásával egységes, betegközpontú ellátást érnek el. Sárvár továbbra is kiemelt ügyeleti központ marad.

Ügyeleti időben jelentkező ellátandó panasz, tünet esetén a 1830-AS TELEFONSZÁMOT KELL HÍVNI! Hétköznapokon 16.00-tól 8.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8.00-tól 8.00 óráig!

SÁRVÁRON AZ ÜGYELETI KÖZPONT ÚJ HELYSZÍNEN LESZ ELÉRHETŐ DECEMBER 1-TŐL! Címe: Sárvári Szent László Kórház Járóbeteg Szakellátás (SZTK-ÉPÜLET) 9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.

Sárvár kiemelt ügyeleti központ marad, így az ügyeletet igénybe vevő gyermekek és felnőttek számára az új telefonszám – 1830 – és az új helyszín – SZTK-épület - jelent csak változást!

További információ: https://www.mentok.hu/ugyelet/

Súlyos, életveszélyes állapot fennállása esetén a 112-t hívja!

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!