Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Rozmán László, Kondora István és Szijártó Zsolt az átadón

A kormány folytatja a magyar köznevelés digitalizációját, a Klebelsberg Központon keresztül országszerte 140 ezer notebook-ot osztanak ki a 7. és 10. évfolyamos diákoknak. Sárvárra összesen 186 laptop érkezett.

Az átadón Rozmán László tankerületi igazgató kiemelte: a Sárvári Tankerületi Központ diákjaihoz 839 eszköz érkezik, ebből 341 a Sárvári Járásban kerül kiosztásra, itt igényelték a legmagasabb számban a notebookot. Kiemelte, hogy aki regisztrált az meg is kapja az eszközt.

A Nádasdy iskola könyvtárában osztották ki a notebookokat

Sárváron mindegyik általános iskolában kaptak notebookot a diákok. A Nádasdyba 68, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolába 79, a Szent László Katolikus Általános Iskolába 39 eszköz érkezett, így összesen 186 notebookot osztanak ki a városban.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a notbook - átadások kapcsán emlékeztetett: a 2020-as világjárvány következtében bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában és az időszakosan elrendelt online oktatás során megélt tapasztalatok rámutattak arra, hogy a tanulók jelentős része azért nem tud vagy nem megfelelő mértékben tud részt venni az online oktatásban, mert nincs saját használatú eszköze, vagy ha van, az nem rendelkezik megfelelő paraméterekkel.

Az első laptopot Szijártó Zsolt nyújtotta át

- Az ismeretanyag átadásában ma már nagyon fontosak a digitális eszközök. Köszönjük a Magyar Kormány támogatását, és Ágh Péter képviselő úr segítségét – mondta Kondora István polgármester.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!