Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Idei utolsó ülésüket tartották a városatyák

Járda, uszodatámogatás, bringapark

2023.12.21

Megtartotta idei utolsó rendes ülését a sárvári képviselő-testület, ahol napirendre került az ipari parkhoz vezető járda építése, a kormánytól kapott uszodaüzemeltetési támogatás és egy bringapark pályázata is.

Kondora István az átmeneti gazdálkodásról szólt

Elfogadták a testületi ülésen az önkormányzat 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletet. Kondora István polgármester kiemelte, hogy erre a költségvetés elfogadásáig van szükség, nemcsak az önkormányzat, hanem az önkormányzat intézményeinek biztonságos évkezdéséhez is elengedhetetlen a rendelet.

A sárvári önkormányzat fejlesztési tervei között kiemelt fontosággal szerepel egy új gyalogjárda kiépítése az Ikervári utcának az AVIA üzemanyagtöltő állomástól a Flex útcsatlakozásáig tartó szakaszán – mondta el a napirenddel kapcsolatban a polgármester. Az ipari parkba érkező munkavállalók közül ugyanis sokan közlekednek gyalogosan ezen a részen. Határoztak az ülésen a járda építéséhez szükséges terület tartós bérbe vételéről. A járdaépítés engedélyes terveinek véglegesítése folyamatban van, a megvalósítására a költségvetési források függvényében kerülhet sor.  

Idei utolsó ülésüket tartották a városatyák a Városházán

Határoztak az ülésen a kormány által biztosított újabb uszoda-üzemeltetési támogatás Sárvári Gyógyfürdő Kft. részére történő átadásáról. Erről Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást. - Első alkalommal 2022 novemberében nyújtott támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága az önkormányzat részére a közüzemi díjak drasztikus emelkedése hatásainak mérséklésére. A támogatás célja, hogy a fürdőben üzemelő uszoda működtetése folyamatosan biztosított legyen. Közel 7,4 millió forint támogatást kapott a város idén a negyedik negyedévre. A most megállapított összeggel együtt több mint 55,5 millió forint uszoda üzemeltetési támogatáshoz jutott az önkormányzat 2022 októbere óta – mondta Szabó Zoltán.

Elindulhat a kertvárosi szabadidőpark fejlesztése a Sárvár Aréna mögötti területen, várhatóan több pályázati forrás felhasználásával játszótér, ehhez kapcsolódó kiszolgáló épületek és pumpapálya is létesülhet- tájékoztatott Dr. Máhr Tivadar alpolgármester. A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Révész Máriusz pályázatot hirdetett új bringaparkok kialakítására. Az Országos Bringapark Program keretében a sárvári önkormányzat 30 millió forintra, a tervezett költségek mintegy felére pályázik.

Németh Kornél és Fliegler Janka adott ünnepi műsort

Az ülés végén Kondora István polgármester áldott, békés karácsonyt és sikerekben, egészségben bővelkedő új évet kívánt a város polgárainak. Majd Németh Kornél, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Fliegler Janka, az intézmény növendéke Telemann, Eyc és Bach műveit adta elő furulyán.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!