Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását

2023.05.08

Április végén ülésezett a sárvári képviselő-testület a Városháza nagytermében. A képviselők elfogadták a tavalyi év zárszámadását, melyből az is kiderült, hogy 2022-ben közel 2 milliárd forintot fordított fejlesztésre az önkormányzat.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

Sárvár város tűzvédelmi helyzetéről és a Sárvári Hivatásos Tűzoltóság 2022. évi tevékenységéről Szabó Lajos tűzoltóparancsnok adott tájékoztatást. A tűzoltók 2022-ben 347 vonulást hajtottak végre a működési területükön, 112 tűzesethez riasztották őket, és 157 műszaki mentést hajtottak végre. Sárvár városában 17 tűzeset és 50 műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak. Sárvár közigazgatási területén tavaly 2 esetben volt veszélyes anyag felhasználásával kapcsolatos káresemény, mindkettő a Sága Foods Zrt. területén. Két alkalommal is szelepmeghibásodás miatt ammónia került a szabadba, de a hibásodást a szakemberek megszüntették.

A gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásról Kondora István polgármester adott tájékoztatást. A 2022. évben az alapösszegű rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli támogatás 79 esetben 474 ezer forint értékben került kiutalásra. Tanévkezdési támogatásban tavaly 49 család, 84 kiskorú gyermek részesült több mint 1 millió forint összegben. A 2022. évben 466 gyermek étkezett ingyenesen Sárváron, ebből 43 bölcsődés, 388 óvodás, 35 általános iskolai tanuló volt. Az étkezési 50%-os normatív kedvezményben 188 általános iskolai, míg 1 középiskolai tanuló részesült. A 2022. évben a gyermekétkeztetés során a normatív kedvezményként igénybe vett összeg 36,3 millió forint volt. Az étkezési kedvezményt a három- vagy több gyermek után, illetve tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után vehetik igénybe a családok.  

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz tavaly 36 jelzés érkezett 0-18 évesekkel, illetve 37 jelzés nagykorú személyekkel kapcsolatban, hogy krízishelyzetbe kerültek, és ők segítségben is részesültek.  2022 októberében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyarok Kenyere Program keretében 1000 kg lisztet ajánlott fel, melyből 100 háztartás részesült, ami 113 gyermeket és 148 felnőttet érintett. Karácsony közeledtével sárvári vállalkozók és cégek segítségével ismételten közel 100 családnak tudtak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot kiosztani a sárvári családsegítő munkatársai.

A 2022. évi belső ellenőrzési tevékenységről dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző számolt be, majd elfogadta a testület az önkormányzat 2022. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámolót. - Tavaly a sárvári önkormányzat bevételeinek főösszege közel 6,6 milliárd forint volt- tudtuk meg Kondora István polgármestertől, aki hozzátette: hogy fegyelmezett gazdálkodási év áll az önkormányzat mögött. A negatív hatásokat kezelni tudta az önkormányzat, fejlesztették és működtették a várost, így még Sárvár vagyona is gyarapodott. Iparűzési adóból közel 2 milliárd, míg idegenforgalmi adóból 255 millió forint bevétele származott a városnak.

Elfogadták a tavalyi év zárszámadását a sárvári képviselők

A fejlesztési tervek megvalósítására 1,8 milliárd forintot fordított az önkormányzat részben pályázati forrásból. Többek között megvásárolta az aréna mögötti területet az önkormányzat, megvalósult a belvárosi csapadékcsatorna - fejlesztése, parkoló építések történtek a Dózsa utcában, okoszebrák kerültek kivitelezésre, játszótér - felújítás zajlott a Dévai Bíró Mátyás utcában, megújultak a Bercsényi, a Dorottya és Tizenháromváros utca egy szakasza, valamint a Sport utca, az Újhegy utca. A nehéz helyzetbe került polgárok szociális biztonságának elősegítésére 40 millió forint forrást használt fel az önkormányzat, ebből fűtéstámogatásra közel 26 millió forintot folyósítottak.

Több rendeletet is módosítottak az ülésen, így a vagyongazdálkodásról, az elismerő címek adományozásáról és a szervezeti és működési szabályzatról szólókat. Felülvizsgálták a sárvári önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervét. Határoztak több ingatlan belterületbe vonásáról is.

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »