Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek Semmelweis-nap alkalmából

2023.07.08

Idén június 27-én került megrendezésre a hagyományos Semmelweis-napi ünnepség a Városháza nagytermében. Sárvár Város Önkormányzata nevében Kondora István polgármester köszöntötte a város egészségügyi dolgozóit, majd Dr. Niklai Erzsébet, a Sárvári Szent László Kórház főigazgatója és Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos osztotta meg ünnepi gondolatait a kollégákkal.

A Semmelweis-napi kitüntetettek a város és egészségügyi szervek vezetőivel

A magyar egészségügy napja alkalmából hat személyt részesített kitüntetésben az önkormányzat. A kitüntetéseket Kondora István polgármester, Dr. Niklai Erzsébet főigazgató, Szabó Zoltán és Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek nyújtották át.

Sárvár Város Önkormányzata elismerését és köszönetét fejezi ki, ezzel együtt a „Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem” kitüntetést adományozta:

Dr. Horváth Mariannának, a Szent László Kórház – Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály – reumatológus szakorvosának, az emberek gyógyulása érdekében végzett magas szakmai színvonalú, segítőkész és humánus orvosi, valamint az egészségügy területén kifejtett több éves etikus, korrekt és következetes szakmai munkájáért.

Nagy Tímeának, a Szent László Kórház - Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály - szakápolójának, a betegellátás területén végzett 32 éves szakmai tevékenységéért, elhivatottságáért, a magas fokú, áldozatos szakápolói munkájáért.

Kondoráné Gombos Évának, a Szent László Kórház orvosi laboratóriumi diagnosztika laboratóriumi asszisztensének, a labordiagnosztikai ellátás területén végzett 40 éves asszisztensi munkájáért, elhivatottságáért, hivatása magas fokon történő műveléséért.

Kovács Zsanettnek, a Szent László Kórház – nappali ellátás – fizioterápiás szakasszisztensének, kiemelkedő szakasszisztensi munkájáért, a betegek fizioterápiás kezelése során nyújtott, az egészségügyi dolgozóhoz méltó magatartásáért.

Kondics Tamás Istvánné gyermekápolónak, kiemelkedő gyermekápolói szakmai elhivatottsága, empatikus, segítőkész hozzáállása elismeréseként.

Hérincsné Illés Anikónak, a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ védőnőjének, magas szakmai hozzáértéssel és lelkiismeretességgel végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.

A sárvári védőnők a város, egészségügyi szervek és a gondozási központ vezetőjével

Az ünnepség keretében Kondora István polgármester a védőnőktől is elköszönt. Júliustól ugyanis átalakul a védőnői szolgálat. Az egészségügyi törvény módosításával a területi védőnőket a vármegyei irányító intézményekhez, Sárvár esetében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházhoz rendelik.

Az önkormányzat virágcsokorral köszönte meg Hérincsné Illés Anikó, Soós Szilvia, Szemánné Lénárt Judit, Tölgyesi Krisztina, Horváth-Gömöri Éva, Herczeg Kitti és Horváth-Giczinger Dóra munkáját.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!