Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Visszatértek Sárvárra a hagyományőrzők

2021.08.13

A Fekete Bég szobrának megkoszorúzásával kezdődött el az idén kissé szűkebb programmal és Nádasdy Hagyományőrző Találkozó névre keresztelt sárvári történelmi forgatag. A Tabulatúra együttes, valamint a magyar és oszmán harcosok működtek közre a megemlékezésen.

Visszatértek Sárvárra a hagyományőrzők

A Fekete Bég lándzsás szobránál Sárvár önkormányzata, a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület és a Nádasdy Ferenc Bandérium helyezett el koszorút.

Nádasdy Ferenc szobránál dr. Máhr Tivadar alpolgármester mondott beszédet. – Jelenleg is történelmi időket élünk, de ne gondoljuk, hogy nincsenek harcok, csak nem karddal vívjuk meg a küzdelmeket. Míg a 16. századi közösségi média a tábortűz körüli beszélgetést jelentette, addig ma más színterei vannak az identitásunk megőrzésért és nemzetünk megmaradásáért vívott európai harcban – fogalmazott dr. Máhr Tivadar.  

Visszatértek Sárvárra a hagyományőrzők

A hagyományőrző találkozó hétvégéjét a koronavírus miatti rendelkezések és az időjárás is befolyásolta. – Az idei évben a vár falain belül kellett megrendeznünk az eseményt a jelenleg érvényben lévő pandémiás szabályok miatt. Eddig az elmúlt 12 évben a programok több mint fele a várparkban zajlott. Így kihívás volt a vár belső helyszíneihez szabni a találkozó történéseit – szólt Szabó Krisztián főszervező, a Nádasdy Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A péntek délutáni megemlékezést követően a fesztiválon résztvevő tíz csapat a vár belső udvarán tartott fegyvermustrát. A sárvári Nádasdy Bandérium, a Vörös Oroszlánok, Bocskai Angyalai, a Batthyány Bandérium, a Kapuvári Garták, a Zrínyi hagyományőrzők, a Múltunk és Jövőnk, valamint a Kőszegi hagyományőrzők fegyverzetét mutatták be és kritizálták is meg az ellen oldali harcosok. A hadak levonultak, majd a hagyományőrzők puskásai a vár fala mellett kialakított viadaltéren adtak sortüzet. A meglehetősen zajos robbogtatások elriasztották az esőfelhőket a város fölül. Így kinyithattak a borfórum faházai, a színpadon pedig a Varnyú Country, a Tom Kondor Band és A kutya vacsorája adott koncertet az első napot zárva.

Visszatértek Sárvárra a hagyományőrzők

A szombat délelőtti hivatalos megnyitót a zuhogó eső miatt a Nádasdy-vár nagytermében tartották. A csapatok zászlajai előtt elsőként köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, majd a rendezvényt Kondora István, Sárvár polgármestere nyitotta meg. Ezt követően a hagyományőrzők bajusz, szakáll és viselet szépségversenyét tartották meg 34 indulóval.

A hagyományőrzők viseletviadalának legeredményesebbje Illés Szilárd, a Nádasdy Ferenc Bandérium tagja lett első helyet szerezve a viselet versenyben, míg a bajuszversenyben harmadik helyezését érte el. A bajuszkirály a kapuvári Áder Attila lett.

Visszatértek Sárvárra a hagyományőrzők

A délutáni programokra visszatért a jó idő és a vásárosok portékáit és a hagyományőrzők sátrait is megcsodálhatta a közönség. A színpadon a Mira Orient Art, a Regős együttes, Ujvári Timi és a Hot Stuff, a Gargantua, valamint az Anima Sound System szórakoztatta éjszakába nyúlóan a közönséget. A találkozó zárónapján vasárnap konferenciát tartottak a hagyományőrzőknek.

További híreink

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...
TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Sárvár Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából. A programba 2023. december 1. és 2023. december 31. között lehet regisztrálni.

Tovább...
Rendőrkapitányok köszöntése a sárvári városházán

Rendőrkapitányok köszöntése a Városházán

2023.11.08

Kondora István polgármester a Városházán fogadta Sárvár leköszönő és újonnan kinevezett rendőrkapitányát.

Tovább...
Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

November 2-án munkába állt az új sárvári gyermekorvos, Dr. Palatka János az 1. számú gyermekorvosi körzetben. Az előzményekről Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »