Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
Elérhetőség
Tisztségviselők
Képviselő - testület
Bizottságok
Nemzetiségi önkormányzat
Testület dokumentumai
Helyi rendeletek, normatív határozatok
Koncepciók, tervek, programok
Hirdetmények, pályázatok
Partnerségi egyeztetés
Közbeszerzések dokumentumai
Közérdekű adatok
EU-s pályázatok
Választások
Zöldebb Sárvárért

EU-s pályázatok

Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban

Projekt keretében a Sárvári kerékpárút hálózat bővítése történik a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász-tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig.

Kedvezményezett neve: Sárvár Város Önkormányzata

Konzorciumi partner: Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

Projekt címe: Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő- és pihenőparkban

Projekt azonosító: TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00008

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020.07.01

projekt befejezésének határideje: 2021.07.31.

Támogatási szerződésben megítélt és elnyert támogatás összege: 500 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Projekt keretében a Sárvári kerékpárút hálózat bővítése történik a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász- tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig. A Tizenháromváros utcában kétoldali kerékpáros nyom felfestése történik 274 m hosszon. A Tizenháromváros utca végétől folytatódik a jelen projekt keretében megépülő kerékpárút, mely a beépítettség szempontjából még érintetlen szakaszokon halad tovább, majd a város legjelentősebb zöldfelületének minősülő szabadidő- és pihenőparkot és a Csónakázó tavat (valójában hat tavat) és környezetét tárja fel és eljut az Alkotmány utcáig (mely a csatlakozó utakkal kerékpározható belterületi útként elvezet a város egyik legfőbb turisztikai attrakciójához, a Nádasdy várhoz). A család- és gyermekbarát elemként a szabadidő parkban található KRESZ park melletti városi játszótér teljesen megújul. A játszótéren pihenőpadok, kültéri asztalok és a kerékpárok tárolására szolgáló kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre, így kerékpáros pihenőhelyként is funkcionálva. A közelben vízvételi lehetőség és nyilvános illemhely is található. A biztonságot fokozva térfigyelő kamerarendszer, valamint - a hiányzó részeken - a közvilágítás kiépítése történik. A köztisztaság fenntartását hulladékgyűjtők kihelyezésével kívánjuk segíteni. A környezet még szebbé tétele érdekében parkosításra, díszfák és cserjék ültetésére kerül sor. Az Alkotmány utca előtt elfordulva déli irányba továbbhaladva a Csónakázó tavak között festői tájon vezet keresztül a kerékpárút, majd a Spirit szálloda mellett csatlakozik a meglevő Vadkert körúti kerékpárúthoz.

A tervezett kerékpárút hossza összesen 1299 méter, szélessége 2,55 m és 3,5 m között változik, ehhez még 274 m hosszban kerékpáros nyom társul. Így összesen 1573 m kerékpárforgalmi létesítmény valósulhat meg a projektben. A kerékpárosok biztonsága érdekében a Gyöngyös-műcsatorna töltésén védőkorlát kerül telepítésre. A Csónakázó-tavakon történő áthaladáshoz a meglévő 2 db gyalogos híd felújítása történik.

További információ www.sarvarvaros.hu oldalon található vagy dr. Kulcsár László projektmenedzsertől 06 95/513-112 telefonszámon vagy kulcsar.laszlo@sarvar.hu e-mail címen kérhető.

2021. július 28.

Sárvár Város Önkormányzata

 

Sajtóközlemény

 

Sárváron befejeződött a szabadidó- és pihenőparkban a kerékpárút hálózat bővítése. A projekt keretében megépült szakasz a Vadkert körút és a sárvári Horgász-tó észak-nyugati szegletéből indulva, a Horgász-tó és a Gyöngyös műcsatorna töltésén halad a Tizenháromváros utcáig. A Tizenháromváros utcában kétoldali kerékpáros nyom felfestése történt 274 m hosszon. A Tizenháromváros utca végétől folytatódik a kerékpárút, mely a beépítettség szempontjából még érintetlen szakaszokon halad tovább, majd a város legjelentősebb zöldfelületének minősülő szabadidő- és pihenőparkot és a Csónakázó tavat (valójában hat tavat) és környezetét tárja fel eljutva az Alkotmány utcáig, mely a csatlakozó utakkal kerékpározható belterületi útként elvezet a város egyik legfőbb turisztikai attrakciójához, a Nádasdy várhoz.

A Csónakázó-tavakon történő biztonságos áthaladás érdekében felújításra került 2 db gyalogos híd. A kerékpárosok biztonsága érdekében a Gyöngyös-műcsatorna töltésén védőkorlát került telepítésre.

A család- és gyermekbarát elemként a szabadidő parkban található KRESZ park melletti városi játszótér teljesen megújult. A Csónakázó-tó körül pihenőpadok, kültéri asztalok és a kerékpárok tárolására szolgáló kerékpártámaszok kerültek elhelyezésre. A kerékpár pihenő közelében ivókút és nyilvános illemhely is található. A biztonságot fokozva térfigyelő kamerarendszer, valamint - a hiányzó részeken - a közvilágítás kiépítése megtörtént. A köztisztaság fenntartását hulladékgyűjtők kihelyezése segíti.

 

A projektben megépült kerékpárút hossza összesen 1299 méter, szélessége 2,55 m és3,5 mközött változik, ehhez még274 mhosszban kerékpáros nyom társul. Így összesen1573 mkerékpárforgalmi létesítmény valósult meg a hozzá kapcsolódó létesítményekkel együtt.

A kerékpáros turizmus népszerűsítését szolgálják a megvalósult marketing eszközök és promóciós akciók. Kialakításra került egy megyei utazástervező modul (https://visitvas.hu/utazastervezo/). A turisták útbaigazítását szolgálja a városi kerékpár útvonal térkép, valamint a matricák. A marketing kampány google és facebook hirdetésekkel, közösségi média postokkal „KVÍZ” játékkal valósult meg. A megvalósítási időszakban a kontakt találkozások problémakörét egy virtuális kerékpártúrával helyettesítette a Konzorcium a célcsoport és a szakemberek irányába.

 

Támogatási szerződésben megítélt támogatás összege: 500 000 000 Ft

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020.07.01.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2021.07.31.

 

Projekt azonosító: TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00008

 

További információ www.sarvarvaros.hu oldalon található vagy dr. Kulcsár László projektmenedzsertől 06 95/513-112 telefonszámon vagy kulcsar.laszlo@sarvar.hu e-mail címen kérhető.

Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban
Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban
Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban
Kerékpáros turizmus fejlesztése a sárvári Szabadidő-és pihenőparkban

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Észrevétel bejelentése

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ bővítése és felújítása

Bővebben...

Gárdonyi Géza Általános Iskola korszerűsítése Sárváron

Bővebben...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Önkormányzati hírek

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron
Bővebben...

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa

2023.11.08

Munkába állt sárvár új gyermekorvosa
Bővebben...

Rendőrkapitányok köszöntése a Városházán

2023.11.08

Rendőrkapitányok köszöntése a sárvári városházán
Bővebben...
Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »