Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Gravel kerékpárosok rajtoltak el Sárvárról

2021.08.06

Magyarország első gravel kerékpáros eseményét Sárvár és Vasvár között rendezték meg július 31-én. A két fő versenyszám a Sárvárról induló 80 illetve 120 km-es kategória volt, a kezdők pedig egy 35 kilométeres távot is megtehettek vasvári indulással.

Gravel kerékpárosok rajtoltak el Sárvárról

A Sárvár Aréna elől induló versenyzőket Dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte az önkormányzat nevében. - Városunkban évről – évre egyre több kerékpárút épül, nagy hangsúlyt fektetünk a kerékpáros turizmusra. Öröm számomra, hogy most ennek a különleges biciklis műfajnak a hódolóit is városunkban üdvözölhettem – mondta az alpolgármester.

Gravel kerékpárosok rajtoltak el Sárvárról

A gravel szó jelentése sóder, amely egy olyan biciklis műfajt takar, ahol elsősorban jó minőségű kavicsos, erdei úton haladnak a résztvevők.  A szervezők tájékoztatása szerint közel 70 versenyző állt rajthoz. A program főszervezője a Vidéki Értékturizmus Kft., együttműködő partnerük volt Sárvár és Vasvár önkormányzatai, valamint a Sárvári Kerékpáros Egylet.

További híreink

Áramszünet lesz a Kinizsi utcai rendelőkben

2024.05.29

Ezúton értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2024. június 4-én kedden 8-16 óráig a Sárvár, Kinizsi utca 13. szám alatti háziorvosi rendelőket is érinti az utcában meghirdetett áramszünet.

Tovább...

Közlekedési és hasznos információk - Korda György és Balázs Klári koncert

2024.05.29

A sárvári nyárköszöntő rendezvény 2024. május 31-én 19:30-kor Thomax koncertjével kezdődik a Posta téren. 21 órakor lép fel Korda György és Balázs Klári, 22 - 24 óráig Pixa zenél.
A rendezvény helyszínén büfé, mobil wc-k üzemelnek a rendezvény ideje alatt. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Tovább...

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!