Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Felavatták a Dévai utcai játszóteret

2024.06.04

Május 24-én ünnepélyes keretek között avatták fel a Dévai és Újsziget utcai játszóteret. Az ünnepség jó hangulatban és nagy érdeklődés mellett zajlott.

Sárvár egyik legszebb játszótere lett a Dévai utcai
Sárvár egyik legszebb játszótere lett a Dévai utcai

Az átadón megjelenteket Vinter István, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte, aki örömének adott hangot, hogy a családok évek óta áhított vágyát sikerült teljesíteni ezzel a játszótérrel, amely tavaly újult meg, idén pedig ívókút és egy újabb játékelem is került ide.

Vinter István képviselő és Földi Árpád, a Tinódi Lakásszövetkezet elnöke is köszöntötte a résztvevőket
Vinter István képviselő és Földi Árpád, a Tinódi Lakásszövetkezet elnöke is köszöntötte a résztvevőket

- Nagyon örülök, hogy igazi ünnepé tudtuk varázsolni ezt a délutánt, amikor kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat! Néhány évvel ezelőtt indult játszótérfelújítási programunk, amit kiemelten fontosnak tartunk, hogy a sárvári családok és gyermekek ezáltal is otthonosabban érezhessék magukat városunkban. Idén tavasszal új homokozók, új játszóeszközök kerültek hat játszótérre is 15 millió forint értékben. Készülnek a tervei már egy újabb játszótérnek is! – sorolta Dr. Máhr Tivadar, aki hozzátette: a Dévai és Újsziget utcai játszótér az „Élhető Sárvár” projekt részeként valósulhatott meg, melyben csapadékvíz elvezető rendszerek újulhattak meg, parkolók, okos zebrák létesültek, egy viszont közös ezekben, az itt lakók jólétét nagyban elősegíti.

A családok évek óta áhított vágyát sikerült teljesíteni a játszótérrel
A családok évek óta áhított vágyát sikerült teljesíteni a játszótérrel

Az átadón részt vett Kondora István polgármester és Földi Árpád, a Tinódi Lakásszövetkezet elnöke is.

Finom pörkölt, lufihajtogatás, a Kanona Band majd Csuta zenéje mellett jó hangulatban telt a délután és az este.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!