Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

Sárvár három évtizede töretlenül fejlődik

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

A képviselők elfogadták Sárvár 2024. évi költségvetését

A költségvetés összeállításakor 4 alapelvet érvényesítettek:

1.) A folyamatban lévő beruházások biztonságos befejezése és az új pályázati lehetőségek felkutatása.

2.) Stabil költségvetés, fegyelmezett pénzügyi gazdálkodás.

3.) Az intézményi és városi energiafelhasználás monitorozása.

4.) A város polgárainak szociális biztonságát elősegítő források biztosítása.

A bevételek között fontos forrást jelentenek az iparűzési és idegenforgalmi adóbevételek, amelyek az állami támogatással együtt hozzájárulnak a biztonságos városüzemeltetéshez, az intézmények stabil működtetéséhez és a város folyamatos fejlesztéséhez.

A központi költségvetés önkormányzatunk részére biztosítja a 2024. évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséhez, továbbá a pedagógusok béremeléséhez szükséges forrásokat.

A sárvári önkormányzat aktívan és az eddig évekhez hasonlóan támogatja a kultúrát és a sportot. A helyi intézményeken, civil és sportszervezeteken keresztül magas színvonalon biztosítja kulturális és sport szolgáltatásokat a város polgárainak.

2024-ben – a korábbi évekhez hasonlóan – jelentős beruházásokat tervez a város:

- Vadkert körút és Zuhogó közti kerékpárút építése

- Gárdonyi és a Soproni utcákban gyalogátkelőhely létesítése

- Trafibox telepítése a Rákóczi utcában

- Közvilágítás fejlesztése Sárváron

- Szennyvíz- és ívóvíz – közmű fejlesztése Sárváron

- Csapadékvíz – elvezetés kivitelezése a Kertvárosban

- Dévai utcai játszótér további fejlesztése

- Közterületi térfigyelő kamerarendszer bővítése

- Várkerület utca felújítása

- Szatmár utcai óvoda fejlesztésének befejezése

2024-ben út- és járdafelújításokra 150 millió forintot különített el a sárvári önkormányzat. Hamarosan indulnak a munkálatok.

Sárvár három évtizede töretlenül fejlődik. Az idei költségvetés biztosítja a városépítő munka folytatását, a város biztonságos működtetését.

Barasics Katalin intézményvezető beszámolt a gondozási központ munkájáról

A 2024. évi költségvetés elfogadása mellett több beszámolót is meghallgattak a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

A Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ 2023. évi munkájáról Barasics Katalin intézményvezető számolt be. Az idősek nappali ellátása és a házi segítségnyújtás mellett, szociális étkeztetést, család - és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtanak és az ifjúság egészségügyi gondozását végzik. 2023-ban közel 36 ezer adag ételt osztottak ki, és a házi segítségnyújtás keretében közel 15 ezer alkalommal keresték fel a központ munkatársai a sárvári ellátottakat és 5 ezer alkalommal a sitkeieket. Az idősek nappali ellátása elsősorban a saját otthonukban élők számára biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, étkezésre, társas kapcsolatokra, valamint az alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére. A nappali ellátás 100 %-os kihasználtsággal működik, 60 sárvári szépkorú él ezzel a lehetőséggel. A Család és Gyermekjóléti Központ tavaly40 családdal működött együtt, amely 73 gyermeket érintett. Ezek a családok anyagi, szociális, egészségügyi és mentális gondokkal küzdenek.

Varga Istvánné intézményvezető tájékoztatott a bölcsőde működéséről

A Sárvári Cseperedő Bölcsőde 2023.évi tevékenységéről Varga Istvánné intézményvezető adott tájékoztatást, kiemelte, hogy az intézmény közel 90 %-os kihasználtsággal működik, ahol négy egységben 25 dolgozó látja el a 20 hetestől 3 éves korukig a gyermekeket. – Mind a tárgy, mind a személyi feltételek adottak, az önkormányzatnak köszönhetően szép és modern környezetben tölthetik a gyerekek a mindennapjaikat - mondta Varga Istvánné.

Módosították az önkormányzat 2023. éviköltségvetését, jóváhagyják Sárvár Város Önkormányzata 2025-2027. évi középtávú tervét.

Módosították a szociális ellátásokról szóló és a gyermekek napközbeni ellátásáért és a gyermekétkeztetésért fizetendő intézményi térítési díjakról szóló önkormányzati rendeleteket, a díjak 10 %-os indexálásáról döntöttek. A leginkább segítségre szoruló családok gyermekei továbbra is igénybe vehetik az 50 %-os illetve a 100 %-os normatív kedvezményt.

Határoztak „A helyi humán fejlesztések” elnevezésű TOP Plusz pályázat benyújtásáról is, amely célul tűzte ki a helyi közösségek cselekvő- és kezdeményezőkészségének fejlesztését, a lakosság egészségtudatosságának és a város biztonságának további növelését.

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!