Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Csende Sándor, Kántás Zoltán és Bognár Balázs az aláíráskor

Együttműködési megállapodást kötött március 22-én a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodást Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével a VitalMed Hotel konferenciatermében. Jelen volt az eseményen Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője.

Kántás Zoltán elmondta, egy tavaly októberi vízből mentési gyakorlat adta az ötletet az együttműködés kibővítésére.

Kántás Zoltán és Bognár Balázs látta el kézjegyével a megállapodást

Dr. Bognár Balázs rámutatott, az együttműködés elősegíti a lakosság érzékenyítését is. Egy újabb lehetőség nyílik arra, hogy az állampolgárokhoz eljussanak azok a preventív üzenetek, amelyek akár a szén-monoxid-mérgezések, vagy halálos tűzesetek megelőzését szolgálhatják.

A dandártábornok ajándéktárgyakat nyújtott át a fürdőigazgató számára

Az együttműködés megkötése alkalmából a dandártábornok ajándéktárgyakat nyújtott át a fürdőigazgató számára. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében egy őrségi tálat, valamint a sárvári születésű festőművész, grafikus, Mészáros László 1988-ban megfestett a Tűzoltás Története című szekkójának kicsinyített mását adományozta a Sárvári Gyógyfürdő Kft. részére.

További híreink

Közel két milliárdos high-tech fejlesztést adtak át a Ságában

2024.05.23

Csaknem kétmilliárd forint értékben adtak át új, robotizált gépeket a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében. A beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg. Ez a fejlesztés előszobája annak a nagyberuházásnak, amelynek keretében megépül városunkban az új Sága-üzem.

Tovább...

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Tovább...

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!