Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Tovább javul a Kertváros csapadékvíz-elvezetése

2024.05.22

A Kertváros csapadékvíz-elvezetésének javítása is része az „Élhető Sárvár” elnevezésű projektnek, amelyben több fontos beruházás valósulhatott meg az elmúlt időszakban Sárváron. A Kertváros esetében a lakosságot is bekapcsolták a projektbe, és egy szemléletformáló akció keretében esővízgyűjtő hordókat kaphattak a beruházással érintett utcák lakói.

Piknik keretében vehették át a lakók az esővízgyűjtő hordókat
Piknik keretében vehették át a lakók az esővízgyűjtő hordókat

Május 17-én egy piknik keretében tájékoztatta Kondora István polgármester, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Németh Ernő, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója az érintett kertvárosi lakókat a pályázatról, és elbeszélgettek velük - a szemléletformáló program keretében - a vizek helyben tartásának fontosságáról, bemutatták a csapadékvízzel történő gazdálkodás gyakorlati lehetőségeit. A tájékoztató után osztották ki az esővízgyűjtő hordókat.

dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is tájékoztatta a lakosságot
dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is tájékoztatta a lakosságot

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen valósítja meg azt a pályázatot, amelynek keretében több mint 140 parkoló készült a Dózsa utcában,  több mint 40 parkolót alakítottak ki az Alkotmány utcában, új játszótér készült a Dévai Bíró Mátyás utcában, okos zebrák létesültek az Alkotmány utca és Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében, illetve a Deák Ferenc utca és Gyöngyös utca kereszteződésében. Szemléletformáló akció keretében előadást szerveztek a Gárdonyi iskolában a víz témakörében, illetve rajzversenyt hirdettek az alsós diákoknak.

Kondora István is beszélgetett a kertvárosi lakókkal
Kondora István is beszélgetett a kertvárosi lakókkal

Ennek keretében a Kertváros nyugati részén megújul a belterület védelmét szolgáló csapadékvízelvezető – rendszer. Az Ungvár utca egy szakaszán kiépült egy „gerincvezeték”, amelyre rá tudnak csatlakozni a szomszédos utcák. Ez a vízgyűjtő árok elfordul a Tüskési utcába, ahol az ipari területről is begyűjti a csapadékvizet, és eljut az Újmajori árokig, ott aztán egy szivattyúval a Gyöngyös-műcsatornába kerül.

Dr. Máhr Tivadar elmondta, újabb nagy lépést tett a város a csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében
Dr. Máhr Tivadar elmondta, újabb nagy lépést tett a város a csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében

- Újabb nagy lépést tettünk a Kertvárosban a csapadékvíz - elvezetés javítása érdekében! Készen állnak a terveink több utcára is, folytatjuk a munkát – mondta Dr. Máhr Tivadar alpolgármester. 

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!