Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

Sárvár kiemelt ügyeleti központ maradt!

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

- Bárhol lakik is valaki, színvonalas ügyeleti ellátást kap és egységesen fér hozzá, december 1-jétől Vasban is minden településen a 1830-as telefonszámon érhető el az orvosi ügyelet. Vészhelyzetben, balesetnél vagy ha valakit újra kell éleszteni, továbbra is a 112-es hívószámot kell „tárcsázni” – hangsúlyozta Győrfi Pál, aki hozzátette: 15 megyében működik már az új ügyelet, több mint 200 ezer embert láttak el eddig, így kellő tapasztalatot is szereztek már.

Győrfi Pál ismertette az új rendszer szabályait

Hétköznapokon 16.00-22.00 óra között és hétvégén, illetve ünnepnapokon 8.00-14.00 óráig hét telephelyen - Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend, Vasvár és Szentgotthárd - háziorvosi ügyelet működik.

Hétköznapokon 22.00 és 8.00 óra között, illetve hétvégén, valamint ünnepnapokon 14.00 óra után az Országos Mentőszolgálat működtet sürgősségi ügyeletet a kijelölt telephelyeken, így Sárváron, Szombathelyen és Körmenden.

Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett a tájékoztatón

- Sárváron új ügyeleti autó is segíti a betegellátást! Arra kérjük Önöket, hogy panasz esetén először mindig telefonáljanak! - mondta Szabó Zoltán alpolgármester.

SÁRVÁRON AZ ÜGYELETI KÖZPONT ÚJ HELYSZÍNEN LESZ ELÉRHETŐ DECEMBER 1-TŐL: AZ SZTK-ÉPÜLETÉBEN (9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.)

ÜGYELETI IDŐBEN ELLÁTANDÓ PANASZ ESETÉN – GYERMEK ÉS FELNŐTT ESETÉBEN IS – A 1830-AS TELEFONSZÁMOT KELL HÍVNI!

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!