Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Átadták a megbízóleveleket a megválasztott önkormányzati képviselőknek

2024.06.21

Június 20-án délután átadta a megbízóleveleket a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőknek dr. Komáromi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Szijártó Valéria, a Helyi Választási Iroda vezetője, Erdős Katalin, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője a Városházán.

A Városházán adták át a megbízóleveleket a megválasztott képviselőknek
A Városházán adták át a megbízóleveleket a megválasztott képviselőknek

Negyedszer is Kondora István lett Sárvár város polgármestere. A Fidesz – KDNP 6 egyéni képviselői és 1 listás, a Sárváriekért Egyesület 2 egyéni képviselői és 2 listás mandátumot szerzett a rekord részvétel mellett zajlott választáson.

dr. Komáromi László, Kondora István és dr. Szijártó Valéria az átadáson
dr. Komáromi László, Kondora István és dr. Szijártó Valéria az átadáson

Az 1-es számú választókerületben Varga Károly, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert egyéni mandátumot. A 2-es választókerületben Klimits István, a Sárváriakért Egyesület jelöltje lett a képviselő.  A 3-as választókerületben Dr. Máhr Tivadar, a Fidesz- KDNP jelöltje szerzett mandátumot. A 4-es számúban Strompová Viktória, a Sárváriakért Egyesület jelöltje lett a képviselő. Az 5-ös számú választókerületben Németh Róbert, a Fidesz- KDNP jelöltje nyert. A 6-os számú választókerületben Vinter István, a Fidesz-KDNP jelöltje lett az egyéni képviselő. A 7-es számúban Kondora István, a Fidesz- KDNP jelöltje nyert mandátumot. A 8-as számú választókerületben Varga Jenő, a Fidesz- KDNP jelöltje lett képviselő.

Németh Róbert, Kampelné Kozlovszki Marianna és Varga Jenő a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerzett mandátumot
Németh Róbert, Kampelné Kozlovszki Marianna és Varga Jenő a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerzett mandátumot

A választáson egy mandátumot szerzett a FIDESZ –KDNP kompenzációs listája, amellyel Kampelné Kozlovszki Marianna került be az októberben felálló képviselő-testületbe. A Sárváriakért Egyesületnek két kompenzációs listás képviselője lett Gácsi Tibor és Toldi Tamás.  

Klimits István, Gácsi Tibor és Strompová Viktória a Sárváriakért Egyesület jelöltjeként vehetett át mandátumot
Klimits István, Gácsi Tibor és Strompová Viktória a Sárváriakért Egyesület jelöltjeként vehetett át mandátumot

Varga Károly, Dr. Máhr Tivadar és Vinter István egyéb irányú elfoglaltsága miatt más időpontban vette át a megbízólevelét.

Az új képviselő- testület október elején tarja majd alakuló ülését, a jelenlegi testületnek szeptember 30-ig tart a megbízatása.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!