Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Aranyeső hullott a sárvári mazsorettekre

2023.06.20

Fantasztikus hangulatban indult el június első hétvégéjén a fesztiválszezon a XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivállal a Nádasdy-várban.

Színpadon a Kristály Csoport

A botforgatók showja a Posta téren kezdődött, ahol a fesztiválra érkezett csoportok és a Sárvári Koncertfúvószenekar fesztiválcsalogató műsort mutattak be. Innen vonultak be a Nádasdy-vár udvarára. Az idei évben a hét sárvári csoport - a Felnőtt, a Kristály, a Rózsaszínpárduc, a Napfény, a Holdfény, a Tündér és a Táncoló Talpak - mellett a csepregi, kiskőrösi, hajdúböszörményi és hevesi mazsorettcsoportok méretették meg magukat. Közreműködött a fesztiválon a Sárvári Koncertfúvószenekar és a Kanona Band. 

Nagyszámú közönség látogatott el a Nádasdy-várba

A fesztivált Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy öröm a Nádasdy-vár udvarán fellépni. A történelmi falak több évszázados hagyatékát őrizzük, és töltjük meg újabb és újabb élményekkel, tartalommal minden fesztiválon – szólt az alpolgármester.

Három tagú szakmai zsűri értékelte a produkciókat

A megnyitót követően a megkezdődött a verseny. A fellépők négy korcsoportban show és pom-pon kategóriákban mutatták be tudásukat a három tagú szakmai zsűrinek és a nagyszámú közönségüknek.

Az idei évben tombolasorsolással színesítették a programot, a nyereményeket sárvári vállalkozások, cégek ajánlották fel.

A botok és pom-ponok mellett színes lufik is előkerültek

A XIII. Sárvári Országos Mazsorett Fesztiválon kimagasló eredményeket értek el a sárvári csoportok. Felnőtt korcsoportban a Kristály Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, II. korcsoportban a Rózsaszínpárduc Csoport show és pom-pon kategóriában kiemelt arany, az I. korcsoportban a Holdfény Csoport kiemelt arany, az első fesztiválozó Napfény Csoport arany oklevelet kapott a szakmai zsűritől.  Mosoly díjat nyert a Rózsaszínpárduc és a Kristály Csoport. Tamburmajor díjat kapott Bánó Bianka és Bodorics Kitti. A legjobb koreográfia díját nyerte el Csikós Györgyné művészeti vezető, a Kristály Csoport számaiért.

Több sárvári csoport is fellépett a fesztiválon

-Köszönöm mindenkinek a részvételt. Hálás vagyok az együttes oktatói csapatának és szülői közösségének a sok munkáért, segítségért, a fesztivál előkészítéséért, lebonyolításáért – mondta Csikós Györgyné művészeti vezető.

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »