Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A tervezett forgalmirend-változásról kérdezik a lakosságot Sárváron

2020.10.13

A sárvári önkormányzathoz és a körzet képviselőjéhez több megkeresés is érkezett a vasútállomásnál lévő utcák lakóitól. A Kis János altábornagy, a Balassi, a Kisfaludy, a Kabos László és a Vörösmarty utcákban ugyanis annyira megnövekedett a forgalom, hogy emiatt szabályozni kellene a forgalmirendet ezekben az utcákban.

A tervezett forgalmirend-változásról kérdezik a lakosságot Sárvár

Elkészült egy tervezet, amely szerint a Kis János és Kisfaludy utcákban a Gárdonyi utca irányába, a Balassi, Kabos és Vörösmarty utcákban az Uzsoki utca irányába haladna a forgalom. Az Uzsoki és Szegedi Kőrös utcákban nem változna a forgalmirend.

A tervezett forgalmirend-változásról kérdezik a lakosságot Sárvár

Dr. Szabó Gyula, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az önkormányzat csak akkor változtat a forgalmirenden, ha ezt a lakók többsége támogatja. Németh Róbertet, az ügyrendi bizottság tagját, a Kis János altábornagy utca egyik lakóját kérték fel, hogy végezze el ezt az úgynevezett közvéleménykutatást az itt élők körében.

Németh Róbert, az ügyrendi bizottság tagjaként örömmel vállalta a feladatot, hiszen, egyrészt a Kis János altábornagy utca lakójaként ő is érintett, és sokan megkeresték őt is ezzel a problémával kapcsolatban, másrészt szerinte is csak akkor kerülhet sor a forgalmirend - változásra, ha a lakók többsége ezt kéri.

További híreink

Folytatódtak az útépítések

2024.05.21

A városszerte zajló mélyépítési munkálatok május elején a Fekete-híd utcában folytatódtak. A szakemberek itt a csapadékcsatorna-fedeleket emelték szintbe, és nagyobb felületű burkolatjavításokat végeztek. Megtörtént az útfelújítás a Madách utca Fekete-híd utcai útcsatlakozásánál is.

Tovább...

Emlékhelyek napja a Nádasdy-várban

2024.05.21

Az Emlékhelyek Napja országos programhoz kapcsolódott az idei évben is a Nádasdy Kulturális Központ. A Nemzeti Örökség Intézete országos programsorozata minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet az Emlékhelyek Napja programmal.

Tovább...

Érkeznek az új játékok a sárvári játszóterekre

2024.05.20

Folytatódott a játszóterek felújítása a tavaszi városi nagytakarítási és felújítási munkálatok keretében, érkeznek az új játszóeszközök.

Tovább...

Véget ért a jelöltállítás időszaka a választásra

2024.05.07

Véget ért a jelöltállítás időszaka az önkormányzati választásra május 6-án 16 órakor. Ekkor ült össze a helyi választási bizottság dr. Komáromi László elnökletével.

Tovább...

Ismét áll a májusfaliget a várparkban

2024.05.07

Igazi látványosság, szemet gyönyörködtető májusfaliget alakult ki a Nádasdy-vár parkjában május elsején. A hagyományt folytatva idén 14. alkalommal gyűltek össze Kondora István polgármester meghívására a város civil szervezetei, hogy mindenki feldíszítse, majd közös erővel felállítsa a saját fáját, közösségére jellemző díszekkel, feliratokkal, táblákkal, szalagokkal.

Tovább...

Fontos változások a gyermekorvosi ellátásban!

2024.04.26

2024. május 3-tól már az új, Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti rendelőben lesznek a gyermekorvosi rendelések!

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!