Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Bővül a térfigyelő kamerák száma

2024.06.30

Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 27-én tartotta soron következő ülését a Városháza nagytermében. Bővül a térfigyelő kamerák száma, továbbra is támogatja a civil szervezeteket az önkormányzat.

dr. Szijártó Valéria, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar az ülésen
dr. Szijártó Valéria, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar az ülésen

Az ülésen felülvizsgálták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetőinek alapbérét és a felügyelőbizottságok tagjainak tiszteletdíját. Módosították a közterületi térfigyelő rendszerről szóló rendeletet. Az önkormányzat tovább bővítette illetve bővíti a közrend, a közbiztonság és a köztisztaság fenntartása illetve az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében a térfigyelő kamerák számát. Így a Széchenyi, az Erdély és a Világos utcákba egy – egy, míg a Madách utca folytatásában lévő közútra, az árvízvédelmi és a vasúti töltés közötti területre, két kamera kihelyezéséről döntöttek.

Jóváhagyták az ülésen a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal a Rákóczi Ferenc utcai Trafibox készülék működtetésére vonatkozó haszonkölcsön szerződést.

Megtartotta soron következő ülését a testület

Továbbra is támogatja az önkormányzat a városi civil szervezeteket. Döntöttek a Batthyány utca 29. szám alatti, volt zárda épület egyes helyiségeinek a civil szervezetek részére történő ingyenes használatba adásáról. Továbbra is itt lesz a közösségi helyisége a Pedagógus Női Karnak, a Senior Néptánc Egyesületnek, a Sárvári Fotóklubnak és a Herpenyő zenekarnak. A Batthyány utca 7. szám alatti épületben pedig továbbra is ingyenes használatra kap helyiséget a Sárvár városi Karitatív-Krízis Csoport.

Támogatta az önkormányzat a Kalóz Bárka 2020 Kft. weboldal névhasználati kérelmét. A Csónakázó – tónál lévő vízi szabadidőparkot működtető cég, a csonakazoto-sarvar.hu név használatára kapott engedélyt 2035. december 31-ig.

A Városháza nagytermében üléseztek a képviselők

Engedélyezte a képviselő-testület a Sárvári Vármelléki Óvoda számára az óvodai csoportok maximális létszámának átlépését. A 2024/2025-ös nevelési évben 16 csoportban 320 kisgyermek óvodai ellátását kell biztosítani, így néhány csoportban túllépik a maximális 25 fős csoportlétszámot. Az újonnan beiratkozott kisgyermekek száma 82 fő.

Pályázatot írtak ki a Sárvári Cseperedő Bölcsőde intézményvezetői álláshelyére, mivel lejár a jelenlegi vezető megbízatása.

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!