Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

2021.05.12

Pöttyös labdával lepték meg az új Csónakázó - tavi játszótéren szaladgáló gyerekeket Ágh Péter országgyűlési képviselő és városunk vezetői. A járványhelyzet miatt átadóünnepséget nem tartottak az új játszótéren, amelyet már hetekkel ezelőtt birtokba is vettek a gyerekek.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

Április 24-én délelőtt a tavaszi napsütésben tele volt a Csónakázó-tónál lévő új játszótér. A gyermekeknek meglepetés volt Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester valamint Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek látogatása, akik nem érkeztek üres kézzel. Sok – sok pöttyöslabdával lepték meg a játszadozó apróságokat.

- Az elmúlt években Sárvár számos közösségi tere tudott megújulni, illetve újak épültek, gondoljunk a Posta térre, a Hild parkra vagy a Sárvár Arénára. A munka most itt a Csónakázó -tónál folytatódik, hiszen ez a város zöld szíve, és óriási lehetőségeket rejt – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

Ágh Péter országgyűlési képviselő szólt arról, hogy a Csónakázó - tónál a kézilabdaszövetség támogatásával megújulhatott a szabadtéri kézilabdapálya, készül a tó körüli futókör, és a gyerekek már birtokba is vehették az új játszóteret. – Már én is egyfajta inspirációval rendelkeztem, hiszen a Parlament közelében, a képviselői irodaház mellett található az Olimpiai park, és ott egy hasonló játszótér helyezkedik el. A sárvári játszótér központi eleme egy világjáró hajó, és olyan fantasztikus elemekkel van felszerelve, amely méltó városunkhoz, és az ország bármely pontján megállná helyét. Az ötcsillagos városhoz méltó fejlesztés történt itt a sárvári gyerekek érdekében, és a jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy folytatódjon a Csónakázó – tó további fejlesztése – mondta el Ágh Péter.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

Játszóvár, kétüléses és háromüléses hinta, mérleghinta, rugós játék, egyensúlyozó tipegő, gumialagút és homokozó is került a játszótérre.

- Minden önkormányzati fejlesztés, amelybe belevágunk, legyen a város bármely pontján, az a sárváriak érdekeit szolgálja az egészen kicsi gyerekektől a felnőttekig, gondoljunk péládul, a bölcsőde, a gondozási központ, az iskolák megújítására, és most erre az új játszótérre – húzta alá Kondora István polgármester.

Birtokba vették a gyerekek a Tavi - játszóteret

A Tavi - játszótéren padokat, hulladékgyűjtőket is elhelyeztek, nyilvános mosdó és ivókút is rendelkezésre áll. Mindenkit arra kérnek, hogy a játszótéri házi rendet tartsa be, hogy az új létesítmény sokáig okozhasson örömet a sárvári gyerekeknek.

További híreink

Sárvár is feltűnik a belföldi turisztikai kampányfilmben

Sárvár is feltűnik a belföldi turisztikai kampányfilmben

2021.06.15

A Magyar Turisztikai Ügynökség nagyszabású belföldi forgalomélénkítő kampányt indít. Magyarország újraindult, így eljött az idő, hogy újra felfedezzük hazánkat. Erre utal a kampány szlogenje is: „Életre kelt a táj!”

Tovább...
A születést ünnepelték két napon át Sárváron

A születést ünnepelték két napon át Sárváron

2021.06.14

A Születés Ünnepe rendezvénysorozat keretében ismét elültették a Születés fáját az arborétumban. A Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya az idén két faültetést is szervezett, miután tavaly - a világjárvány miatt - elmaradt a 2019-ben született gyermekek ünnepsége.

Tovább...
Három új csuklós autóbusz érkezett Vas megyébe

Három új csuklós autóbusz érkezett Vas megyébe

2021.06.13

A Volánbusz Zrt. beszerzésének köszönhetően három új csuklós autóbusz érkezett Vas megyébe. A új, MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművek Sárváron és környékén állnak forgalomba, átadásukra június 8-án került sor a Sárvár Aréna parkolójában egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább...
Mazsorettfesztivállal indult Sárváron a nyári rendezvényszezon

Mazsorettfesztivállal indult a nyári rendezvényszezon

2021.06.09

A 12. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivállal kezdődött az idei nyári rendezvényszezon. A Nádasdy-vár udvarán lévő nagyszínpadon Kondora István polgármester nyitotta meg a fesztivált, majd a debreceni, hajdúböszörményi és a házigazda sárvári mazsorettek léptek fel.

Tovább...
Új mentőautót kaptak a Sárvári Mentőállomás dolgozói

Új mentőautót kaptak a Sárvári Mentőállomás dolgozói

2021.06.02

Új mentőautót adtak át a Sárvári Mentőállomáson május 28-án. Az Országos Mentőszolgálat fejlesztését a Magyar Kormány prioritásként kezeli, melynek számos eleme van. A 2019-2020-as ciklusban több mint 200 darab mentőautó cseréje és azok mentéstechnikai eszközökkel történő felszerelése valósult meg közel 10 milliárd forintból. A beszerzésből egy gépjármű Sárvárra került.

Tovább...
Birtokba vették a futók az új sárvári futópályát

Birtokba vették a futók az új futópályát

2021.06.02

A Csónakázó – tó körüli futókör elkészült, már május 29-én tesztelhették is a futók. Dr. Máhr Tivadar alpolgármester Haraszti Zsolt és Nyizsnyánszky István futótársakkal próbálta ki az 1022 méteres új futópályát múlt szombaton reggel.

Tovább...

Kiemelt híreink

Virágosítsunk együtt!

2021.05.31

Virágosítsunk együtt Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »