Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Bejárás – Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők

2024.01.24

Elkészültek az új gyermekorvosi rendelők a volt tüdőgondozó épületében, ahol Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, Erdős Katalin humánpolitikai irodavezető Dr. Izer Ildikó és Dr. Palatka János új gyermekorvosokkal tartott bejárást.

A Rákóczi utcai épületnek a homlokzata is megújult

Az „Egészségügyi alapszolgáltatási infrastruktúra fejlesztése Sárváron a 2. és a 3. számú gyermekorvosi körzet” című projekt a Magyar Kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Dr. Izer Ildikó, Kondora István, Szabó Zoltán, Erdős Katalin, Dr. Palatka János és Dr. Máhr Tivadar a bejáráson

A volt tüdőgondozó 158 négyzetméteres utcafronti épületrészében két gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki, valamint adminisztrációs helyiségeket, mosdókat, pelenkázót és egy betegvárót. Az udvarba fedett babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat, akadálymentes parkolót, és akadálymentesítést szolgáló rámpát is terveztek a szakemberek. Többek között nyílászárócsere, napelemes rendszer telepítése és fűtéskorszerűsítés is szerepelt a projektben.

Az udvarba fedett babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat is létesítettek

Az új rendelőket a gépkocsival érkezők a Dévai Bíró Mátyás utca felől tudják megközelíteni, ott lehet majd parkolni.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!