Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

Ágh Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje harmadszor nyert - Végleges az eredmény!

2022.04.09

A külképviseleten leadott és az átjelentkezettek szavazatainak összesítése után megszületett az országgyűlési képviselő-választás nem jogerős, de véglegese eredménye választókerületünkben és országosan is. Ágh Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje harmadszor nyerte el a sárvári egyéni országgyűlési képviselői mandátumot.

Ágh Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje harmadszor nyert - Végleges az eredmény!

Ágh Péter a Fidesz – KDNP jelöltje 32 224 szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy 64,38 %-kal harmadszor is országgyűlési egyéni képviselői mandátumot szerzett a sárvári választókerületben.

Hencz Kornél, az ellenzék közös jelöltje 26,02 %-ot ért el, 13 026 szavazatot kapott.

Giczy József, a Mi Hazánk jelöltje 5,86 %-ot ért el 2933 szavazattal. Zakota Tamás, a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje 2,27 %-ot ért el, Horváth Sándor, MEMO 0,88 %-ot, Rutkai Zoltán, Normális Párt 0,59%-ot kapott.

Parlamenti patkó - Feldolgozottság: 100 %
Parlamenti patkó - Feldolgozottság: 100 %
Fotó: valasztas.hu

Az országgyűlési képviselők választásán a Fidesz- KDNP 135 mandátumot szerzett, 87 egyéni választókerületi és 48 országos listás mandátumot. A DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd 57 mandátumot ért el, 19 egyéni és 38 listás helyet szerzett. Új pártként, a Mi Hazánk 6 listás helyet szerzett a parlamentben, 1 mandátum pedig a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatáé.

A rendszerváltás óta soha még ennyi szavazatot nem kapott párt, mint most a Fidesz – KDNP listája. 3 057 195-en szavaztak a kormánypártra, így negyedszer szerzett kétharmadot a parlamentben a Fidesz - KDNP. Orbán Viktor ötödször alakíthat kormányt.

További híreink

Elfogadták a város 2024. évi költségvetését

2024.02.20

A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták a sárvári önkormányzat 2024. évi költségvetését a februári képviselő-testületi ülésen. A költségvetés főösszege 6,6 milliárd forint lett. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak.

Tovább...

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája

2024.02.19

Megnyitotta kapuit Sárvár új prémiumkategóriás szállodája, amelyet Ágh Péter és Hende Csaba országgyűlési képviselők Kondora István polgármesterrel, a megye és a város vezetőivel együtt tekintettek meg. A vendégeket Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója és Bencze Zsolt, a szállodát fejlesztő és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezetője fogadta.

Tovább...

Újabb segítséget hozott a Dolorosa Sárvárra

2024.02.19

Új eszközökkel ajándékozta meg a Dolorosa Alapítvány a Sárvári Védőnői Szolgálatot. A sárvári kötődésű humanitárius szervezet - önzetlen támogatóinak köszönthetően - egy ultrahangos szívhangvizsgáló készüléket, egy hallásvizsgáló készüléket és egy mérleget adományozott a védőnők számára.

Tovább...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron

2024.02.15

Helybe jönnek az állásbörzére a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környéken élők közül. Nem kell írni, telefonálni, vagy utazni sokfelé azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők, személyesen lehet megkeresni a cégeket egy helyen és egy időben.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.02.02

Kitüntetés-átadással kezdődött a januári képviselő-testületi ülés, majd több beszámoló is napirendre került.

Tovább...

Dr. Szeibert János helytörténeti munkáját mutatták be a múzeumban

2024.02.02

A Magyar Kultúra Napja alkalmából mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében dr. Szeibert János Sárvár története 1848-ig című munkáját, amely nemcsak könyvünnep volt, de várostörténeti pillanat is. A kéziratra múlt évben egy online piactéren talált rá Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki aztán kezdeményezte a helytörténeti kötet megjelentetését.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!