Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón
Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón

Az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című városi és megyei konzorciumban megvalósuló projekt nyitórendezvényét május 19-én tartották. Majthényi László, a Vas Vármegyei Önkormányzat elnöke a rendezvényen kiemelte, hogy a sárvári önkormányzatnak az előző uniós fejlesztési ciklusban 11 sikeres TOP pályázata volt, a TOP Plusz programban eddig 5 sikeres projektet tudhat a magáénak, de ezekkel már 10 %-kal több támogatásban részesült, mint az előző ciklusban.

Dr. Kondora Bálint, a vármegyei közgyűlés alelnöke örömének adott hangot, hogy egy 600 millió forintos projekt valósulhat meg Sárváron, amely a térségi szerepkört erősíti, élhetőbbé és vonzóbbá teszi a települést, erősíti a versenyképességet. – Várhatóak még újabb pályázati felhívások. Sárvár mindig előre gondolkodik, vannak kész tervei. Ha megjelenik egy pályázati felhívás, akkor mindig az elsők között pályázik, és élen jár a megválósításban is. A vármegye nagyon jó partnerként tekint Sárvárra – húzta alá dr. Kondora Bálint.

A projektnyitó rendezvényt a Nádasdy-vár Házasságkötő termében tartották

Kondora István polgármester szerint nagyon fontos ez a vármegyei önkormányzattal konzorciumban megvalósuló pályázat is, hiszen ennek keretében a város több pontján valósulhatnak meg beruházások.

- A pályázat részeként már elkészült a Dózsa György utcában, a volt kispiac területén, a 142 gépjármű elhelyezésére szolgáló parkoló és az Alkotmány utcában, a Nádasdy iskola mellett újabb 45 parkoló létesült. A Gárdonyi iskola mellett található, Deák Ferenc utcai gyalogátkelőhelynél és a Rákóczi Ferenc utca Alkotmány utcai útcsatlakozásánál található gyalogátkelőhelynél 1-1 „okos zebrát” építettünk ki. A Dévai Bíró Mátyás utcában felújítottuk a játszóteret. A Kertváros nyugati és délnyugati részeinek csapadékvizének elvezetésére az Újmajori-árok területén zsilip és szivattyú-telep épül. A fejlesztés ezen túlmenően két kertvárosi utcában - az Ungvár utcában és Tüskési utcában - a nyílt vízelvezető árok felújítását is jelenti összesen 566 méter hosszan -mondta el Kondora István.

A fejlesztésekről részletesen beszámoltak a hallgatóságnak

A pályázat céljaként meghatározott „tudatos városfejlesztés” keretén belül kidolgozták Sárvár Okos Város Stratégiáját és Cselekvési Tervét, mely a későbbi okos város fejlesztések megalapozását szolgálja. A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője és Kulcsár Sándor okos város szakértő mutatta be, akik a dokumentum elkészítői voltak. 

A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője mutatta be

Az okos város stratégia kidolgozásakor az önkormányzati munkacsoportot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vezette.  - Az okos város élhető, versenyképes és fenntartható várost jelent. Akkor működik jól egy város, ha gazdasági, társadalmi és környezeti értelemben is fenntartható, e három összetevő harmonikus összhatásán nyugszik. Az okos városok fejlesztése nem egyszeri program, hanem egy folyamatos korrekciót és együttműködéseket feltételező folyamat, amely a kormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők közös munkájára épül – összegezte a stratégiát Dr. Máhr Tivadar. 

További híreink

Lezárult a tavaszi találkozók sora Sárváron

Lezárult a tavaszi találkozók sora

2023.05.22

Az 5. számú választókerületben folytatódott a lakossági fórumok sora. A házigazda Németh Róbert, a körzet önkormányzati képviselője volt, aki röviden ismertette az elmúlt időszak eredményeit.

Tovább...
Sárvári óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

Nagycsoportos óvodások gyakorolták a biztonságos közlekedést

2023.05.22

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet – az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez országos közlekedésbiztonsági programot. A rendezvénysorozat második állomása a Sárvári Tinódi Gimnázium tornacsarnoka volt.

Tovább...
Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

Elballagtak a sárvári végzős középiskolások

2023.05.22

A Sárvári Tinódi Gimnázium, a Sárvári Turisztikai Technikum és a Barabás György Műszaki Szakképző Iskola végzős diákjai május 5-én ballagtak, és bízunk abban, hogy sikerrel teljesítettek az írásbeli vizsgákon.

Tovább...
Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

Sárvár is csatlakozott a Futókörök Napjához

2023.05.13

Május 21-én megrendezésre kerül a „Futókörök Napja 2023” program, amelynek egyik helyszíne Sárvár. Az ország 25 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

Tovább...
Lakossági fórum Sárváron a Petőfi utcában

Lakossági fórum

2023.05.13

Az elmúlt év munkájának értékelése, valamint a 2023. évi feladatok, elképzelések bemutatása céljából lakossági fórumot tartanak kedden a Petőfi utcában.

Tovább...
Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

Hármas jubileumot ünnepelt Sárvár a testvérvárosaival

2023.05.13

Ünnepi képviselő-testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolat. A testvértelepülések delegációi április 28. és május 1-je között négy napot töltöttek városunkban.

Tovább...

Kiemelt híreink

Millió lépés az iskoládért

2023.04.10

Millió lépés az iskoládért
Bővebben...

2023-as hulladéknaptárak Sárvár

2023.01.05

2023-as hulladéknaptárak Sárvár
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »