Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón
Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón

Az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című városi és megyei konzorciumban megvalósuló projekt nyitórendezvényét május 19-én tartották. Majthényi László, a Vas Vármegyei Önkormányzat elnöke a rendezvényen kiemelte, hogy a sárvári önkormányzatnak az előző uniós fejlesztési ciklusban 11 sikeres TOP pályázata volt, a TOP Plusz programban eddig 5 sikeres projektet tudhat a magáénak, de ezekkel már 10 %-kal több támogatásban részesült, mint az előző ciklusban.

Dr. Kondora Bálint, a vármegyei közgyűlés alelnöke örömének adott hangot, hogy egy 600 millió forintos projekt valósulhat meg Sárváron, amely a térségi szerepkört erősíti, élhetőbbé és vonzóbbá teszi a települést, erősíti a versenyképességet. – Várhatóak még újabb pályázati felhívások. Sárvár mindig előre gondolkodik, vannak kész tervei. Ha megjelenik egy pályázati felhívás, akkor mindig az elsők között pályázik, és élen jár a megválósításban is. A vármegye nagyon jó partnerként tekint Sárvárra – húzta alá dr. Kondora Bálint.

A projektnyitó rendezvényt a Nádasdy-vár Házasságkötő termében tartották

Kondora István polgármester szerint nagyon fontos ez a vármegyei önkormányzattal konzorciumban megvalósuló pályázat is, hiszen ennek keretében a város több pontján valósulhatnak meg beruházások.

- A pályázat részeként már elkészült a Dózsa György utcában, a volt kispiac területén, a 142 gépjármű elhelyezésére szolgáló parkoló és az Alkotmány utcában, a Nádasdy iskola mellett újabb 45 parkoló létesült. A Gárdonyi iskola mellett található, Deák Ferenc utcai gyalogátkelőhelynél és a Rákóczi Ferenc utca Alkotmány utcai útcsatlakozásánál található gyalogátkelőhelynél 1-1 „okos zebrát” építettünk ki. A Dévai Bíró Mátyás utcában felújítottuk a játszóteret. A Kertváros nyugati és délnyugati részeinek csapadékvizének elvezetésére az Újmajori-árok területén zsilip és szivattyú-telep épül. A fejlesztés ezen túlmenően két kertvárosi utcában - az Ungvár utcában és Tüskési utcában - a nyílt vízelvezető árok felújítását is jelenti összesen 566 méter hosszan -mondta el Kondora István.

A fejlesztésekről részletesen beszámoltak a hallgatóságnak

A pályázat céljaként meghatározott „tudatos városfejlesztés” keretén belül kidolgozták Sárvár Okos Város Stratégiáját és Cselekvési Tervét, mely a későbbi okos város fejlesztések megalapozását szolgálja. A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője és Kulcsár Sándor okos város szakértő mutatta be, akik a dokumentum elkészítői voltak. 

A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője mutatta be

Az okos város stratégia kidolgozásakor az önkormányzati munkacsoportot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vezette.  - Az okos város élhető, versenyképes és fenntartható várost jelent. Akkor működik jól egy város, ha gazdasági, társadalmi és környezeti értelemben is fenntartható, e három összetevő harmonikus összhatásán nyugszik. Az okos városok fejlesztése nem egyszeri program, hanem egy folyamatos korrekciót és együttműködéseket feltételező folyamat, amely a kormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők közös munkájára épül – összegezte a stratégiát Dr. Máhr Tivadar. 

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!