Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A város több pontján valósulnak meg pályázati forrásból fejlesztések

2023.05.23

Sárvár Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal közösen nyújtott be pályázatot az „Élhető települések” című pályázati felhívásra. A komplex fejlesztési elképzelések megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 600 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a konzorcium.

Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón
Dr. Balázsy Péter, dr. Kondora Bálint, Majthényi László, Kondora István és Dr. Máhr Tivadar a projektnyitón

Az „Élhető Sárvár - Komplex településfejlesztés Sárváron” című városi és megyei konzorciumban megvalósuló projekt nyitórendezvényét május 19-én tartották. Majthényi László, a Vas Vármegyei Önkormányzat elnöke a rendezvényen kiemelte, hogy a sárvári önkormányzatnak az előző uniós fejlesztési ciklusban 11 sikeres TOP pályázata volt, a TOP Plusz programban eddig 5 sikeres projektet tudhat a magáénak, de ezekkel már 10 %-kal több támogatásban részesült, mint az előző ciklusban.

Dr. Kondora Bálint, a vármegyei közgyűlés alelnöke örömének adott hangot, hogy egy 600 millió forintos projekt valósulhat meg Sárváron, amely a térségi szerepkört erősíti, élhetőbbé és vonzóbbá teszi a települést, erősíti a versenyképességet. – Várhatóak még újabb pályázati felhívások. Sárvár mindig előre gondolkodik, vannak kész tervei. Ha megjelenik egy pályázati felhívás, akkor mindig az elsők között pályázik, és élen jár a megválósításban is. A vármegye nagyon jó partnerként tekint Sárvárra – húzta alá dr. Kondora Bálint.

A projektnyitó rendezvényt a Nádasdy-vár Házasságkötő termében tartották

Kondora István polgármester szerint nagyon fontos ez a vármegyei önkormányzattal konzorciumban megvalósuló pályázat is, hiszen ennek keretében a város több pontján valósulhatnak meg beruházások.

- A pályázat részeként már elkészült a Dózsa György utcában, a volt kispiac területén, a 142 gépjármű elhelyezésére szolgáló parkoló és az Alkotmány utcában, a Nádasdy iskola mellett újabb 45 parkoló létesült. A Gárdonyi iskola mellett található, Deák Ferenc utcai gyalogátkelőhelynél és a Rákóczi Ferenc utca Alkotmány utcai útcsatlakozásánál található gyalogátkelőhelynél 1-1 „okos zebrát” építettünk ki. A Dévai Bíró Mátyás utcában felújítottuk a játszóteret. A Kertváros nyugati és délnyugati részeinek csapadékvizének elvezetésére az Újmajori-árok területén zsilip és szivattyú-telep épül. A fejlesztés ezen túlmenően két kertvárosi utcában - az Ungvár utcában és Tüskési utcában - a nyílt vízelvezető árok felújítását is jelenti összesen 566 méter hosszan -mondta el Kondora István.

A fejlesztésekről részletesen beszámoltak a hallgatóságnak

A pályázat céljaként meghatározott „tudatos városfejlesztés” keretén belül kidolgozták Sárvár Okos Város Stratégiáját és Cselekvési Tervét, mely a későbbi okos város fejlesztések megalapozását szolgálja. A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője és Kulcsár Sándor okos város szakértő mutatta be, akik a dokumentum elkészítői voltak. 

A stratégiát Dr. Vaszócsik Vilja, az ITI Magyarország Kft. területi tervezője mutatta be

Az okos város stratégia kidolgozásakor az önkormányzati munkacsoportot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester vezette.  - Az okos város élhető, versenyképes és fenntartható várost jelent. Akkor működik jól egy város, ha gazdasági, társadalmi és környezeti értelemben is fenntartható, e három összetevő harmonikus összhatásán nyugszik. Az okos városok fejlesztése nem egyszeri program, hanem egy folyamatos korrekciót és együttműködéseket feltételező folyamat, amely a kormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők közös munkájára épül – összegezte a stratégiát Dr. Máhr Tivadar. 

További híreink

Győrfi Pál tartott sajtótájékoztatót az ügyeleti rendszerről

December 1-jén elindult az új ügyeleti rendszer

2023.12.04

December 1-jén elindult az Országos Mentőszolgálat által működtetett új orvosi ügyeleti rendszer Vas vármegyében is. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót, amelyen Sárvár képviseletében Szabó Zoltán alpolgármester is részt vett.

Tovább...
Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

Ingyenes notebookokat kaptak a sárvári diákok

2023.12.04

Új, modern notebook-okat adtak át a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjainak. Az átadáson Kondora István polgármester Szijártó Zsolt intézményvezetővel és Rozmán László tankerületi igazgatóval köszöntötte a tanulókat és szüleiket.

Tovább...
Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

Családbarát emlékhely lett a Nádasdy-vár

2023.12.04

2023-ban első alkalommal hirdette meg a Nemzeti Örökség Intézete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Családbarát Emlékhely díjat, azzal a céllal, hogy az emlékhelyeket a családok igényeihez igazodva alakítsák ki, azok vonzók legyenek a családok számára.

Tovább...
Új helyre költözik az STKH sárvári irodája

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft Szatmár utcai Ügyfélszolgálati Irodája december 4-től új helyszínre költözik.

Tovább...
LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos Sárváron

LED-csereprogram, új orvosi ügyelet, új gyermekorvos

2023.11.23

November 21-én ülésezett a sárvári képviselő-testület, több önkormányzati rendeletet is módosítottak a városatyák.

Tovább...
Kondora István, Dr. Máhr Tivadar, Dr. Palatka János, Szabó Zoltán az új rendelőben

Épül az új gyermekorvosi rendelő

2023.11.22

Két új gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki a volt tüdőgondozó épületében. Az építkezés helyszínén járt Kondora István polgármester Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, továbbá Dr. Palatka Jánossal, a város új gyermekorvosával.

Tovább...

Kiemelt híreink

Új helyre költözik az STKH irodája

2023.12.01

Új helyre költözik az STKH sárvári irodája
Bővebben...

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL

2023.11.21

TÁJÉKOZTATÓ INGYENES LAKOSSÁGI IZZÓ CSERE PROGRAMRÓL
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »