Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Hámori Balázs, a Néptánckör Kulturális Egyesület művészeti vezetője köszöntötte a fellépőket

A hagyományos portékák vására és mesterségek bemutatója is várta az érdeklődőket a Sárvári Szüreten. A programot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az augusztusi időszakban a város nagyobb programjai lezajlanak, és az ősz folyamán hiányoznak a kulturális rendezvények, pedig a város lakói és a turisták egyre inkább igényelnék. Ezért is fontos, hogy a Sárvári Szüret, amelynek nagy hagyománya van, évről évre megrendezésre kerül, és számos néptánccsoport fellépett már ezen. A rendezvény beteljesíti azt a fontos feladatot, hogy ápolja és gondozza a néphagyományokat. A köszöntő után Dr. Máhr Tivadar alpolgármester Hámori Balázzsal, a Néptánckör Kulturális Egyesület művészeti vezetőjével együtt köszöntötte a fellépő együtteseket.

A hagyományos portékák vására is várta az érdeklődőket

Az idei szüreten közreműködött a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Káldi Napraforgók Egyesülete, A Sárvári Néptánckör, a Herpenyő zenekar. Az esti program a Kalász Banda koncertjével folytatódott, majd Luji nosztalgia partyja zárta a napot.

A Sárvári Szüret színpadán a Nagyvenyimi Táncegyüttes

Hámori Balázs elmondta, hogy a 80-as évek eleje óta kerül megrendezésre a Sárvári Szüret. Az eltelt négy évtizedben a szervezők szem előtt tartották, hogy a szokásaink megőrzése fontos megtartó erőt jelent. - A szüreti hagyományok egy munkafolyamat befejezéséhez kapcsolódtak, a munka befejezését ünnepelték meg, így a legfontosabb a szüreti mulatság volt. Ma is ezt a jókedvet, jó hangulatot tarjuk szem előtt – mondta a művészeti vezető. 

További híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. az idei évben is biztosítja a lakossági ügyfelei részére a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását. Sárvár település közigazgatási területén az éves lomtalanítás három körzetben, három időpontban kerül megszervezésre.

Tovább...
Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Szeptember 21-én, csütörtökön ismét állásbörzét szervez Sárváron a Változó Világért Alapítvány. Helybe jönnek a munkáltatók, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül.

Tovább...
Az édesanyákat köszöntötték a sárvári Városházán

Az édesanyákat köszöntötték a Városházán

2023.09.18

A Sárvári Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes világnap alkalmából rendeztek ünnepséget a Városházán. A gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat köszöntik ezen a napon.

Tovább...
Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben Sárváron

Változik a betegellátás rendje a 2-es számú felnőtt körzetben

2023.09.15

Szeptember 18-tól változik a betegellátás rendje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. A helyettesítő orvos Dr. Tóth Renáta belgyógyász és háziorvostan szakorvos lesz. A rendelési idő módosul, keddenként 14:30 és 18:00 között, valamint csütörtökönként 8:00 és 12:00 között várják a betegeket.

Tovább...
Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

Felavatták Takács Imre emléktábláját Rábasömjénben

2023.09.08

A rábasömjéni közösségi ház a helyben született Takács Imre költő nevét vette fel idén, a költészet napján. Kondor János festőművész elkészítette a költő emléktábláját, amelynek avató ünnepségére augusztus 31-én Takács Imre születésnapján került sor a közösségi ház falánál.

Tovább...
Szeptemberben lesz eboltás

Szeptemberben lesz eboltás

2023.09.02

Sárváron az ebek éves kötelező védőoltása az alábbi helyeken és időpontokban kerül megtartásra.

Tovább...

Kiemelt híreink

Lomtalanítási tájékoztató 2023

2023.09.19

Lomtalanítási tájékoztató 2023
Bővebben...

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!

2023.09.18

Helybe jön a munkáltató. Újra állásbörze Sárváron!
Bővebben...

Észrevétel bejelentése

Észrevétel bejelentő űrlap

Jelezze nekünk, ha megoldásra váró üggyel találkozott Sárváron!

Bejelentés...

Sárváriaknak

Turistáknak

Értesüljön elsőként városunk híreiről! Érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.
×

Ha értesülni szeretne városunk híreiről, programjairól, az önkormányzati pályázatokról, rendeletekről, akkor érdemes feliratkoznia hírlevelünkre.

A feliratkozás során megadott adatokhoz csak a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft. (adatkezelő) fér hozzá, azokat szigorúan bizalmasan kezeli. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki, kizárólag a hírlevél rendszeres megküldésére, az ezzel kapcsolatos írásbeli tájékoztatás fenntartására használjuk.

A feliratkozás bármikor törölhető.

Az Adatkezelési tájékoztatót itt tekintheti meg »