Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A sárvári szüret a néphagyományok őrzője

2023.09.14

Szeptember 9-én szervezték meg a Sárvári Szüret programját a Nádasdy-vár hátsó udvarában. A szüret előestéjén már a Jurta zenekar táncháza hívogatta az érdeklődőket, szombat délután pedig egymás után sorjáztak a néptáncbemutatók a színpadon, ahol Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a programot.

Hámori Balázs, a Néptánckör Kulturális Egyesület művészeti vezetője köszöntötte a fellépőket

A hagyományos portékák vására és mesterségek bemutatója is várta az érdeklődőket a Sárvári Szüreten. A programot Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az augusztusi időszakban a város nagyobb programjai lezajlanak, és az ősz folyamán hiányoznak a kulturális rendezvények, pedig a város lakói és a turisták egyre inkább igényelnék. Ezért is fontos, hogy a Sárvári Szüret, amelynek nagy hagyománya van, évről évre megrendezésre kerül, és számos néptánccsoport fellépett már ezen. A rendezvény beteljesíti azt a fontos feladatot, hogy ápolja és gondozza a néphagyományokat. A köszöntő után Dr. Máhr Tivadar alpolgármester Hámori Balázzsal, a Néptánckör Kulturális Egyesület művészeti vezetőjével együtt köszöntötte a fellépő együtteseket.

A hagyományos portékák vására is várta az érdeklődőket

Az idei szüreten közreműködött a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Káldi Napraforgók Egyesülete, A Sárvári Néptánckör, a Herpenyő zenekar. Az esti program a Kalász Banda koncertjével folytatódott, majd Luji nosztalgia partyja zárta a napot.

A Sárvári Szüret színpadán a Nagyvenyimi Táncegyüttes

Hámori Balázs elmondta, hogy a 80-as évek eleje óta kerül megrendezésre a Sárvári Szüret. Az eltelt négy évtizedben a szervezők szem előtt tartották, hogy a szokásaink megőrzése fontos megtartó erőt jelent. - A szüreti hagyományok egy munkafolyamat befejezéséhez kapcsolódtak, a munka befejezését ünnepelték meg, így a legfontosabb a szüreti mulatság volt. Ma is ezt a jókedvet, jó hangulatot tarjuk szem előtt – mondta a művészeti vezető. 

További híreink

Felavatták a Szatmár utcai óvodát

2024.04.15

A Szatmár utcai óvoda ovisainak ünnepi műsorával avatták fel az intézmény megújult épületszárnyát április 11-én. A Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelye a Széchenyi Terv Plusz keretében újulhatott meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Többek között új külső színezést kapott az épület, amely tornaszobával, egyéb új helyiségekkel is bővült.

Tovább...

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!