Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István

2024.03.21

A Magyar Köztársaság elnöke az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Kondora István, Sárvár polgármestere részére, amelyet Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől vehetett át március 12-én a Vigadóban.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István Navracsics Tibor minisztertől

A kitüntetéssel Kondora István elmúlt 30 évben önkormányzati képviselőként, városvezetőként Sárvár intézményi infrastruktúrájának fejlesztéséért, a közszolgáltatások – ezen belül különösen a humán közszolgáltatások – színvonalának fejlesztéséért végzett munkáját ismerték el.

„A város polgárainak boldogulása iránt érzett felelősséggel több évtizede fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy az itt élő emberek számára szerethető, élhető várost teremtsen” – olvasható a méltatásban.

Kondora István közösségi oldalán mondott köszönetet a kitüntetésért: „Ez csak együtt sikerülhetett! Az elismerés mindannyiunk közös munkáját dicséri! Köszönöm, hogy segítettek és támogattak az elmúlt három évtizedben! Lendülettel és tapasztalattal folytatjuk! Köszönöm az elismerést!”- írta a polgármester.

Kondora István a díjátadón fiaival, Szilárddal és Bálinttal

Rövid életrajz:

Kondora István 1977. augusztus 16-tól a Kossuth Lajos Művelődési Központ népművelőjeként kezdte szakmai tevékenységét, majd 1988. augusztus 1-től 2002. november 5-ig igazgatóként irányította a Művelődési Központ szakmai működését. A kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének továbbfejlesztése, a több mint három évtizeden át minden évben megtartott sárvári Nemzetközi Folklórfesztivál szervezésében kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként 2013-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Az önkormányzat képviselő-testületének munkájába az 1994-es önkormányzati választásokat követően kapcsolódott be egyéni választókerületi képviselőként. Az Oktatási, Művelődési és Sportbizottság tagjaként, majd elnökeként kamatoztatta szakmai tudását.

2002-2010 között, két önkormányzati cikluson keresztül az önkormányzat főállású alpolgármestere, egyben a humán szakterület felelőse. Elkötelezetten és fáradhatatlanul dolgozott a humán közszolgáltatásokat nyújtó intézmények működési feltételeinek javításáért.

2010 óta Sárvár város polgármestere. Polgármesterként folytatta az intézményi infrastruktúra fejlesztését. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az elmúlt 10 esztendőben a város valamennyi intézményének részleges vagy teljes felújítása megtörtént. Városvezetőként nagyon sokat tett azért, hogy kiváló együttműködést, jó munkakapcsolatot alakítson ki az új fenntartó szervekkel, így a katasztrófavédelemmel, a járási hivatallal, a tankerületi központtal, a szakképzési centrummal és azok vezetőivel annak érdekében, hogy a városban működő, a város és vonzáskörzete lakossága által igénybe vett szolgáltatások színvonala, hozzáférhetősége javuljon.

Első polgármesteri ciklusa során fontos mérföldkövet jelentett a város idegenforgalmának fejlesztésében a Gyógy- és Wellnessfürdő családi fürdőszárnyának és uszodájának átadása, majd ez követően a gyógyhely minősítés megszerzése 2012-ben, amelyet hosszú és összetett előkészítő munka előzött meg.

Városépítő, - szépítő tevékenységének eddigi leglátványosabb megnyilvánulása a Posta tér és a Hild park kialakítása. A különleges szökőkutak, tér-bútorok, színpompás virágágyások a város új büszkeségévé és közösségi terévé varázsolták e korábban évtizedekig elhanyagolt belvárosi területeket.

 

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!