Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István

2024.03.21

A Magyar Köztársaság elnöke az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Kondora István, Sárvár polgármestere részére, amelyet Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől vehetett át március 12-én a Vigadóban.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Kondora István Navracsics Tibor minisztertől

A kitüntetéssel Kondora István elmúlt 30 évben önkormányzati képviselőként, városvezetőként Sárvár intézményi infrastruktúrájának fejlesztéséért, a közszolgáltatások – ezen belül különösen a humán közszolgáltatások – színvonalának fejlesztéséért végzett munkáját ismerték el.

„A város polgárainak boldogulása iránt érzett felelősséggel több évtizede fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy az itt élő emberek számára szerethető, élhető várost teremtsen” – olvasható a méltatásban.

Kondora István közösségi oldalán mondott köszönetet a kitüntetésért: „Ez csak együtt sikerülhetett! Az elismerés mindannyiunk közös munkáját dicséri! Köszönöm, hogy segítettek és támogattak az elmúlt három évtizedben! Lendülettel és tapasztalattal folytatjuk! Köszönöm az elismerést!”- írta a polgármester.

Kondora István a díjátadón fiaival, Szilárddal és Bálinttal

Rövid életrajz:

Kondora István 1977. augusztus 16-tól a Kossuth Lajos Művelődési Központ népművelőjeként kezdte szakmai tevékenységét, majd 1988. augusztus 1-től 2002. november 5-ig igazgatóként irányította a Művelődési Központ szakmai működését. A kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének továbbfejlesztése, a több mint három évtizeden át minden évben megtartott sárvári Nemzetközi Folklórfesztivál szervezésében kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként 2013-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Az önkormányzat képviselő-testületének munkájába az 1994-es önkormányzati választásokat követően kapcsolódott be egyéni választókerületi képviselőként. Az Oktatási, Művelődési és Sportbizottság tagjaként, majd elnökeként kamatoztatta szakmai tudását.

2002-2010 között, két önkormányzati cikluson keresztül az önkormányzat főállású alpolgármestere, egyben a humán szakterület felelőse. Elkötelezetten és fáradhatatlanul dolgozott a humán közszolgáltatásokat nyújtó intézmények működési feltételeinek javításáért.

2010 óta Sárvár város polgármestere. Polgármesterként folytatta az intézményi infrastruktúra fejlesztését. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az elmúlt 10 esztendőben a város valamennyi intézményének részleges vagy teljes felújítása megtörtént. Városvezetőként nagyon sokat tett azért, hogy kiváló együttműködést, jó munkakapcsolatot alakítson ki az új fenntartó szervekkel, így a katasztrófavédelemmel, a járási hivatallal, a tankerületi központtal, a szakképzési centrummal és azok vezetőivel annak érdekében, hogy a városban működő, a város és vonzáskörzete lakossága által igénybe vett szolgáltatások színvonala, hozzáférhetősége javuljon.

Első polgármesteri ciklusa során fontos mérföldkövet jelentett a város idegenforgalmának fejlesztésében a Gyógy- és Wellnessfürdő családi fürdőszárnyának és uszodájának átadása, majd ez követően a gyógyhely minősítés megszerzése 2012-ben, amelyet hosszú és összetett előkészítő munka előzött meg.

Városépítő, - szépítő tevékenységének eddigi leglátványosabb megnyilvánulása a Posta tér és a Hild park kialakítása. A különleges szökőkutak, tér-bútorok, színpompás virágágyások a város új büszkeségévé és közösségi terévé varázsolták e korábban évtizedekig elhanyagolt belvárosi területeket.

 

További híreink

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.07.20

A képviselők módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, kezdeményezték a sárvári gyermekorvosi alapellátási körzetek átalakítását, hozzájárultak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő új beruházásához.

Tovább...

Telt házzal robogott be a Sörexpressz a Nádasdy-várba

2024.07.20

Pénteken este kezdetét vette a Sörexpressz és XXIV. Sávári Fúvószenei Várfesztivál a Nádasdy-vár Sárvárban. A Sárvári Koncertfúvószenekar rendezvényét Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg előbb a rendezvény színpadán, majd ingyenes sörcsapolással.

Tovább...

Hétfőn földi szúnyoggyérítés, csütörtökön légi irtás lesz Sárváron

2024.07.12

Sárváron a katasztrófavédelem és a sárvári önkormányzat is végeztetett már földi kémiai szúnyoggyérítést. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és a Rába áradása miatt a szúnyogok továbbra is sok problémát okoznak városunkban, ezért az irtást folytatni kell.

Tovább...

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Tinódi Gimnázium könyvtára

2024.07.12

Egy legendás tanáregyéniség emléke előtt tisztelegve, a Sárvári Tinódi Gimnázium úgy döntött, hogy Dr. Dobozy Imréről nevezi el az intézmény könyvtárát. Az emléktábla avatására június 13-án került sor egykori kollégák, tanítványok jelenlétében.

Tovább...

Sárváron lesz a 97. bélyegnap

2024.07.12

Sárvár városa ad otthont 2024-ben az Országos Bélyegkiállításnak és a 97. Bélyegnap rendezvényeinek.

Tovább...

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán

2024.07.12

Július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Városházán. Sárvár Város Önkormányzata kilenc szakember részesített Szegedi Kőrös Gáspár Érdemérem kitüntetésben a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!