Cookie Consent by PrivacyPolicies.com

Hírek

150 éves a sárvári szervezett tűzoltóság

2023.10.07

Szeptember 23-án a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal közösen ünnepi állománygyűlés keretében emlékezett meg a sárvári szervezett tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulójáról. Az ünnepi állománygyűlésen díszoklevelek és ajándéktárgyak átadására is sor került.

A Kabos Moziban tartották az ünnepi állománygyűlést

A Sárvár Arénában tartott ünnepi állománygyűlésen Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője foglalta össze a sárvári szervezett tűzoltóság elmúlt 150 éves történetét. Felelevenítette, 1873-ban döntött úgy Sárvár képviselő-testülete, hogy létrehozza a tűzoltó egyletet. Egy héten belül meg is tartották alakulógyűlést, 1873. április 26-a lett a sárvári tűzoltóság megalakulásának a napja.

A jubiláló tűzoltókat Ágh Péter országgyűlési képviselő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára köszöntötte.

- A kihívások közepette, amelyek ma hazánkat és Európát érik, megtanultuk azt, hogy milyen fontos érték a biztonság, a béke és az egészség. És milyen fontosak azok, akik az élet különböző területein ezért tesznek. A sárvári tűzoltók ilyenek. Példát adnak nekünk a szolgálatukkal, és példát adnak nekünk közösségként is – emelte ki Ágh Péter.

Ágh Péter országgyűlési képviselő is köszöntötte a tűzoltókat

Az ünnepségen beszédet mondott Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, valamint Kondora István, aki Sárvár város polgármestereként és a Tűzoltáshoz Felszerelést Alapítvány kuratóriumának elnökeként is köszönetet mondott a tűzoltóságnak.

- A sárvári tűzoltóságra mindig is jellemző volt a tettrekészség, ez már az alapításnál is nyilvánvalóvá vált. Az évtizedek során rengeteg emberéletet mentettek meg itt Sárváron és az egész körzetben – mutatott rá a polgármester.

Kondora István polgármester köszönetét fejezte ki

A beszédeket követően zászlószalag adományozásra került sor, majd díszoklevelek és ajándéktárgyak átadása következett.

A sárvári szervezett tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulója alkalmából Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a jubileumot megörökítő emléklapot és főigazgatói ajándéktárgyat adományozott a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére, amit Fülep Zoltán tűzoltó ezredes adott át Csende Sándor tűzoltó alezredesnek. Díszoklevelet adott ár továbbá Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A Vas Vármegyei Közgyűlés elismerő oklevelét nyújtotta át Dr. Kondora Bálint, alelnök, valamint emléktárgyat adott át Bozzai Lajos, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség alelnöke.

Díszoklevelet adott ár Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok.

Azon tűzoltók munkája is elismerésre került, akik az elmúlt években sokat tettek a Sárváron és a város környékén élő lakosság közbiztonságának megóvása érdekében. Elismerést vehetett át Dénes Bálint, Kerekes István, Nagy Ervin, Nagy István, Fülöp László, Léránt Zoltán, Bencsik Roland, Auer Károly, Antal András, Balogh Norbert, Kránitz Gábor, Tóth András Géza és Virág Balázs.

Dr. Bognár Balázs a jubileum alkalmából ajándéktárgyat ajándékozott Kampel Oszkár nyugállományú tűzoltó dandártábornoknak, korábbi megyei igazgatónak, a Sárvári Tűzoltóság egykori parancsnokának.

Kampel Oszkár nyugállományú tűzoltó dandártábornoknak ajándéktárgyat adományoztak

Az ünnepi megemlékezés végén állófogadásra hívták a jelenlévőket, ahol pohárköszöntőt mondott dr. Kondora Bálint. A sárvári tűzoltók nevében Csende Sándor tűzoltó alezredes egy egyedi tűzoltó sisakot nyújtott át Kondora István polgármesternek.

Az SV 01-es sisakot kapta meg a polgármester

A jubileumi ünnepségen közreműködött Király Janka, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 6. osztályos tanulója.

 

FOTÓGALÉRIA

További híreink

Elindultak a tavaszi munkák a város területén

2024.04.08

A Városháza és a vasútállomás előtt, továbbá a Posta téren is elindultak már a tavaszi munkálatok, amelyek a következő hetekben folytatódnak, és a város több területét is érintik – olvasható a sárvári önkormányzat közösségi oldalán, a Sárvár Lendületbenen.

Tovább...

Befejeződött a Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése

2024.04.05

Sárvár Város Önkormányzata egy sikeres pályázati program keretében felújította és kibővítette a Szatmár utcai óvoda épületét. Március 26-án a Városháza Széchenyi termében megtartották a projekt zárórendezvényét. A Sárvár, Szatmár utcai óvodai telephely fejlesztése című projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tovább...

Áldott húsvétot kívánunk!

2024.03.29

Minden kedves olvasónknak áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tovább...

Együttműködést kötött a katasztrófavédelem és a Sárvárfürdő

2024.03.29

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Gyógyfürdő Kft. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a tűzoltók speciális gyakorlatokat végezzenek a Sárvárfürdőben, továbbá, hogy kitelepüléseket tartsanak, és preventív tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

Tovább...

Áprilisban kerülnek kiosztásra az ingyenes LED-izzók

2024.03.29

Megérkeztek az ingyenes lakossági LED-csere programban igényelt izzók. Több mint 460 sárvári háztartás regisztrált az energiatakarékos LED fényforrásokért, amelyek áprilistól lesznek átvehetőek a Sárvár Arénában.

Tovább...

Ülésezett a sárvári képviselő-testület

2024.03.22

A sárvári képviselő-testület megtartotta márciusi soron következő ülését a Városháza nagytermében.

Tovább...
Értesüljön elsőként városunk híreiről!